Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 17:

Beyonce – “Hold Up”

Hun er aller best på reinspikka r’n’b. Derfor blir man ekstra gira over låter som «Hold Up». Låta sampler 60-talls-hitten «Can’t Get Used to Losing You» forent med reggae beat, airhorns og aksent på vokalen. Rihannas hitoppskrift funker nok en gang sjukt bra. Beyoncé tar til seg elementene som om det var hennes egne – og det svært overbevisende.

Les anmeldelsen av Lemonade her

Adiele Arukwe

The Hotelier – “Soft Animal”

Massachusetts-bandet fikk sannsynligvis enormt mange nye lyttere etter 2014-albumet Home, Like Noplace Is There. Det var det årets kanskje aller beste, i alle fall hva angår melodiøs, engasjerende emorock. I mai kommer oppfølgeren Goodness, og 29. april kommer de til Norge. Låter som denne siste singelen gir oss derfor noe å glede oss til, all den tid den engasjerer store deler av følelsesregisteret og dermed er noe glede seg over også.

Ruben Gran

Bob Sinclar – “Someone Who Needs Me”

Den franske houselegenden er tilbake med nytt hitmateriale, etter en lang pause fra rampelyset.

Wolfgang Wee

Louis La Roche – “Dream Come True”

Britisk house med en fransk touch; mannen fra Norwich leverer en nydelig sommertune med sin siste låt.

Wolfgang Wee

Mumford & Sons – “There Will Be Time” ft. Baaba Maal

Britene høres ut som seg selv, men denne gangen med afrikanske tendenser som kommer av samarbeidet med Baaba Maal, The Very Best og Beatenberg. Singelen er den første fra EPen som kommer i midten av juni, og er ifølge blant det beste guttene har sluppet. OM jeg gleder meg til de gjester Oslo i mai. Fun fact: EPen skal visstnok ha blitt spilt inn i Afrika på to dager.

Felicia Alvsing

Lars Winnerbäck – “Granit och morän”

Lasse, som de fleste hos söta bror kaller ham, har sluppet mange store hiter. «Solen i ögonen», «Ingen soldat» og «Elegi» er blant noen få av dem. Likevel er han blant de som fortsatt etter mange år i bransjen leverer gang på gang. Denne gang med den første singelen fra det kommende albumet med samme navn. Jeg hører på denne låten med samme sinnsstemning som i ´98: Med solen i ögonen.

Felicia Alvsing

Kretsen, OMVR – “Walls”

Omar sto bak fjorårets dansbare hiter “Up In The Air” og “Dawn After The Night”, og han leverer intet mindre denne gang. Den nye singelen er laget i samarbeid med den svenske produsentduoen Kretsen, og jeg sier bare dette: Gi meg sommer, saltvann i håret og noe kaldt i hånda – og denne låta.

Felicia Alvsing

Flatbush Zombies – “Trade-Off”

Rapgruppen er glad i diverse droger og brooklynerne er ikke redd for å preke om det. Fet musikk blir det lell. “Trade-Off”, hentet fra albumet 30001: A Laced Odyssey, er mørk og tåkete med hissige raps fra trioen. Beast coast!

Ali Soufi

DJ Shadow – “Nobody Speak” ft. Run the Jewels

DJ Shadow sier at denne produksjonen, med stilig samplebruk og joviale blåsere, var tilegnet Run the Jewels (Killer Mike og El-P): “I wasn’t going to settle for anyone other than Run The Jewels; in my mind, it was them or no one”. Og godt er det at DJ Shadow sto på sitt – samarbeidet er meget lytteverdig.

Ali Soufi

Västerbron – “Vaccin”

To minutter og elleve sekunder med akkurat passe hardtslående, svensk skranglepop med høyt energinivå og herlig attityde. Akkurat passe punk. Akkurat passe fengende. Akkurat passe sommerlig.

Eli van der Eynden

Big Black Delta – “Strange Cakes”

Låta er hentet fra den tidligere Mellowdrone-frontmannens splitter nye album, Trágame Tierra. Den Los Angeles baserte produsenten disker opp med en nostalgisk, synthdrevet perle med luftige koringer og deilig instrumentering. God blanding av det organisk og elektroniske, tilbakelent, men intenst.

Eli van der Eynden

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!