Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Uke 44:

Peder Haugfos

Gold Panda, Selling, Jas Shaw – “Dicker`s Dream”

Dette er musikk for deg som liker det alternative elektroniske. Derwin Dicker (a.k.a Gold Panda) og Jas Shaw er store navn i Storbritannias klubb-scene. De har slått seg sammen som duoen Selling. Sammen lager de en progressiv sakte oppbyggende form for ambient, melankolsk og utvasket techno. En anvendelig låt som passer klubbens dansegulv så godt som i bakgrunnen under intens eksamenslesing. Låta “Dicker´s Dream” (og de andre åtte låtene på albumet On Reclection) er instrumentelle låter med impulser fra verdensmusikken.

Ali Soufi-Grimsrud

Larsiveli – “Mamma Mia”

Når Larsiveli rapper godt og viser pop-muskler uten at det blir corny…rapperen har mye overskudd om dagen, og det merker du på låtene som slippes. Der “Dykker dypt” føles som et sidespor hvor latinske toner (!) er greia, er Horten-mannen tilbake på et vant kjør. På oppløftende “Mamma Mia” får du rappete rapvers (en bra ting) av en årvåken Larsiveli mens det muntre refrenget sukrer dette glitrende sporet.

Anab Ayan Suleiman

Smino – “L.M.F.”

St.Louis-rapperen er tilbake med hans seneste singel “L.M.F.” – en rask og leken låt innpakket med en god del “Løvenes konge”-referanser. Smino har også fått assist fra produksjon-kompisen Sango, som leverer hans brasilianske-funk inspirerte signatur. Den energiske rapperen slipper et nytt prosjekt en gang neste måned og jeg gleeeeeeder meg!

Wolfgang Wee

Parcels – “Withorwithout”

Briljant australsk gjeng, elsket av Daft Punk, er ute med nytt album. Det er bare å velge og vrake i låter; jeg velger denne, perfekt for årstiden.

Jungle – “Beat 54 (All Good Now)”

De fleste ble kjent med Jungle gjennom “Busy Earnin’” i 2014. Albumaktuelle og bedre enn noen gang, leverer de i år sin aller beste låt i “Beat 54”. Las Vegas-disco møter Bee Gees.

Aksel Authén Korneliussen

ANYA – “Lift Me Up”

Du kan si mye rart om Spotify Discover, men noen ganger finner algoritmene frem gullkorn du ikke visste du ville høre. Danske ANYA er et prima eksempel på nettopp et slikt tilfelle, da jeg for ikke mange timer siden kom over hennes splitter nye singel “Lift Me Up”. Det er forsåvidt ikke rart jeg ikke har hørt låta før, da den ble sluppet i dag! Låta drives av et tøft gitar- og bassriff som gynger gjennom hele låta og ANYA sin håpefulle vokal synger om å være helt nede, men å finne håpet for kjærligheten nok en gang. En fin blanding av r&b, pop og smålige 70-tallsvibber fra en av Københavns mange up-and-coming artister. En god start på helgen med denne fengende perlen av en poplåt jeg tilfeldigvis snublet over!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!