Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 16:

Kygo – “I’m In Love”

Fanas aller største er snart klar med sin første fullengder og er åpenbart inne i en god stim for tiden. På “I’m in love” har han fått med den nær magiske stemmen til James Vincent McMorrow, og låten er (til tross for tittelen) Kygos mest antydende til nå.

Les P3s anmeldelse her

Mats Borch Bugge

Vanishing Life – “Exile”

Ikke bare er disse amerikanerne en super gruppe, de er også en supergruppe. Det ér det når du finner folk fra både Rival Sons, Gorilla Biscuits, …Trail Of Dead og Rise Against i rekkene. De er imidlertid ikke hyperaktive på utgivelsesfronten, da denne nye singelen er det første siden forrige i 2014. Punka grunge-gull er det okke som.

Ruben Gran

Maxwell – “Lake By The Ocean”

Du trenger en smakfull soulsmyger for de nedpå vårdagene, sa du? Da kommer denne fra Maxwell som bestilt. Og det var på tide, vi har ikke hørt fra gullstrupen fra Brooklyn siden albumet BLACKsummers’ night i 2009. Om det er nytt album på vei? I juli sies det. God sommer, liksom.

Ruben Gran

Skepta – “Man”

Grime har blitt stuerent og frontfiguren er uten tvil Skepta. Den Drake-tilknyttede rapperen fikk sitt store gjennombrudd i fjor med den massive hiten “Shutdown”, selv om han allerede har holdt på i en mannsalder. Om to uker kommer den nye plata Konnichiwa, som betyr god ettermiddag på japansk og “Man” er harde og deilige saker.

Andrew Mukuria

Kid Joki & CLMD – “Wait For Love”

Joakim Haukaas, mannen bak låter som “Fem fine frøkner” og “Dust”, går nå artistveien som Kid Joki, og har fått med seg Martin Danielle aka CLMD på sin nye debutsingel, hvor svenske Andreas Moe, stemmen fra Aviciis “Fade Into Darkness”, gjør vokalen.

Wolfgang Wee

DJ Quik & Problem – “Rosecrans”

DJ Quik, din favoritt-hiphop-produsents favoritt-hiphop-produsent, leverer EPen Rosecrans med sambygding og rapper Problem. Utgivelsen er kanskje ikke heeelt vanntett, men gullkornene finnes. Tittelsporet, deilig myk g-funk med varm pianoklimpring, peker seg ut. Artig – og riktig – med vers fra Game som gjester sporet. Sommeren er rett rundt hjørnet, nå.

Ali Soufi

Dårlig Vane – “Gikk i bakken”

Oi, har du sett! Årets største banger? Loddefjorden-gjengen i Dårlig Vane viser at Bergen fortsatt repper hardt i norsk hiphop – det er lenge siden en hiphoplåt så blottet for sang har sittet så hardt på hjernen. Uansett hva man gjør mens man lytter til denne gjøres det i cruisemodus.

Les: Dårlig Vane er Ukas Urørt

Eirik Havelin

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!