Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 14:

Highasakite – “Golden Ticket”

«Golden Ticket» domineres imidlertid først og fremst av nevnte frontfigur, i best tenkelige forstand. Verset dytter tankene mot William Orbits mesterlig boblende produksjoner for blant andre All Saints og Madonna på nittitallet (ispedd noen Dirty Projectors-aktige vokaltriller), mens refrenget eksploderer i EDM-leflende popeufori. Vokalen, den drivende motoren i sangen, er en uanstrengt kraftprestasjon – den formelig stinker av internasjonalt gjennombrudd.

Les anmeldelsen her

Marius Asp

HANA – “Underwater”

HANA frå Montana varma opp for Grimes i Oslo i februar og har fult ho på heile europaturneen. Låta “Underwater” er berre ein av fleire synth-pop perler på hennar nye sjølvtitulerte EP.

Mira Genevieve Dagbo Landa

Dårlig vane – “Gikk i bakken”

Det er lett å rappe på norsk, men det er ikke alltid lett å høres bra ut. Men det, det gjør denne Loddefjord-gjengen på denne seige, tunge beaten. Og dette refrenget? Puh. Latterlig enkelt, men et av de heftigste jeg har hørt på lang, lang tid.

Ruben Gran

WRONG – “Turn In”

Hva gjør man dersom man savner et bands glansdager, la oss si for eksempel Helmet? Jo, da starter man et band som låter dønn likt og attpåtil skikkelig fett. Som WRONG.

Ruben Gran

Mean Jeans – “Nite Vision”

Den Portland-baserte powertrioen Mean Jeans har signert med legendariske Fat Wreck Chords og feirer med slipp av 7-tommeren “Nite Vision”. En forsmak på fullengderen som kommer litt senere i år. Finfin powerpop/garagepunk som lener seg tungt mot Ramones.

Jørn Kaarstad

The Falcon – “Hasselhoff Cheeseburger”

Supergruppen med medlemmer fra Alkaline Trio og The Lawrence Arms slapp nettopp etterlengtede Gather Up The Chaps, 10 år etter forrige utgivelse. Med på laget har de for anledning fått Loved Ones-frontmann Dave Hause og resultatet er en strålende poppunk-plate tett opp mot det Brendan Kelly lefler med til vanlig i The Lawrence Arms og tekstmessig noe av det han tar for seg på privaten på Twitter.

Jørn Kaarstad

Klish – “Tøyen om natta”

“Jeg er bare den mest berømte rapperen i min leiegård”. Tromsøværingen leverer skildringer om finfine Tøyen og nabolaget rundt over en interessant, kantete beat med panfløyte (?) som brer seg over låten. Hentet fra fete Røyk og speil.

Ali Soufi

Sweden – “Stocholm”

Et av flere høydepunkter fra albumet Oh, Dusty som slippes i dag (fredag 8. april). Sweden leverer bedre enn forventet og albumet fremstår som en etterlengtet solid gavepakke til alle power pop-entusiaster. “Stocholm” er en tight liten lekkerbisken og gjør livet som gitarelsker verdt å leve. Fengende, emosjonelt og tight.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!