Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 11:

Pinegrove – “New Friends”

Vennskap er både fint og nødvendig. Det er ikke dermed sagt at det er lett å skrive godt om i musikk. Noen som får det til uten å felles av banaliteter er Evan Stephans Hall på New Jersey-bandets siste, utsøkte langspiller Cardinal. Lydsatt av rootsy og solfylt skranglerock som lener seg på emo av den gode sorten, og du har en venn for livet.

Ruben Gran

Siberian Meat Grinder – “Face The Clan”

Russiske Siberian Meat Grinder spiller festvennlig trash-metal punk spekket med alt som er gøy. Gjeng-vokal, woooah-koring, maskingevær-riff og hardcore-vokal blandes sammen i en finfin crossover-blanding, ikke ulik den av Municipal Waste. Wu-Tang Clan-hyllesten “Face The Clan” fortsetter der de slapp med fjorårets debut.

Jørn Kaarstad

Face To Face – “Double Crossed”

Skatepunk-ringrevene i Face To Face er tilbake med sitt tredje album etter comebacket i 2011. NOFX-sjef Fat Mike har atter en gang tatt bandet inn under vingene sine og resultatet er et potent album som leverer mange glimt av gammel storhet. Som for eksempel på første singel “Double Crossed”. Rett og slett strålende.

Jørn Kaarstad

Philthy Rich – “Piss Codeine”

Rett fra Oakland. Rapper Philthy Rich har levert en ganske ålreit plate, Real Niggas Back In Style. Den fete bangeren “Piss Codeine” er albumåpner, og det skal godt gjøres å ikke la nakken gynge med.

Ali Soufi

ANOHNI – “Drone Bomb Me”

ANOHNI har en stemme utenom det vanlige. Både i klang, fylde og særpreg, men også i budskap. I tider hvor dronebomber tar livet av mennesker som om det var første jaktdag i høyfjellet hver dag leverer Anohni de grusomme bildene av virkeligheten i en smertefull vakker og sterk låt. Låtas tilhørende musikkvideo laget av Nabil med Naomi Campbell i hovedrollen er også å anbefale.

Ulla Kristine Rafaelsen

Jaakko Aukusti – “Himalaya”

Krigspop kommer i flere varianter i vår. Bendik og Marte Eberson er krigere, sistnevntes band Highasakite sin kommende plate omhandler krig og terror, og den finske ferskingen Jaakko Aukusti kaller musikken sin for “warrior pop”. Bak falsetten hans på “Himalaya” pepres vi med store trommer, storslagent synth-riff og en rivende gitar. Det lett kaotiske lydbildet sender tankene mot danske Mews alternative popunivers.

Amund Grepperud

A Day To Remember – “Paranoia”

Floridabandet A Day To Remember er metalcorens popstjerner, og kan slå seg på brystet med svært høye Billboard-plasseringer i forhold til sjangeren de operer i. Derfor ble det god stemning på diverse rockeblogger da de sist uke slapp sin første låt på tre år, singelen «Paranoia». En skikkelig partybanger med nikk til både Machine Head og System Of A Down. Play dumb, play it loud.

Tete Lidbom

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!