Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 10:

White Lung – “Hungry”

Den kanadiske kvartetten var et forbasket friskt pust i punken da de kom som en småkaotisk storm med andrealbumet Sorry i 2012. To år etter fulgte de opp, men hadde blitt strammere, litt mer fokusert og betydelig… streitere i uttrykket. På denne singelen fra sin kommende langspiller Paradise, er de streitere enn noen gang. Og det kler dem oppsiktsvekkende godt. Det er som om de har kommet hjem, ristet av seg trangen til å bråke til fordel for drivende, melodiøs og livsbejaende 90-tallsretro. De bobler av skaperglede. Jeg bobler av glede.

Ruben Gran

Thias – “Left”

Han er Mathias Humlen, og har både produsert og vært DJ med de herlig rånete rapperne Sushi X Kobe. Når han for litt siden debuterte med denne smakfulle, blanke og hektiske singelen er det derimot andre takter. Det er hyperaktiv rainstep for så vel mørke bussturer som solfylte morgener. Slipper han mer snart? Håper det.

Ruben Gran

E-40 – “Slappin” ft. Nef the Pharaoh & D.R.A.M

Vallejo-adelen har rukket å bli 48 år, og det er få rappere i den alderen som klarer å holde det like friskt og produktivt som E-40: Tolv (!) albumslipp siden 2010. Uansett – lydbildet til den nyeste singelen “Slappin” er klassisk bassorientert snadder, og viser ingen tegn til at rapperen skal – eller bør – ta det roligere framover. Godt er det. Slap!

Ali Soufi

CHINAH – “Colder”

“Colder” er hentet fra debut-EPen til den danske trioen CHINAH, Once The Lights Are On, og inneholder noen av de vakreste melodilinjene undertegnede har hørt i 2016. Fun fact: Simon Andersson, som spiller synth, laget tidligere musikk i glitch-sjangeren med et mål om at den skulle være så utilgjengelig som mulig. Nå har CHINAH heldigvis lært seg å akseptere at “det er greit å like en låt første gang du hører den” og omfavnet popmusikken. Hurra for det!

Elise Vatsvåg

Smerz – “Because”

“Because” har gått på repeat siden jeg vitna konserten til duoen Smerz på by:Larm. Beaten driver og den catchy vokalen forfører.

Ulla Kristine Rafaelsen

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!