Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 8:

Kevin Morby – “I Have Been To the Mountain”

Kevin Morby har forarga seg på volden i verden. Unødvendige tap av menneskeliv har til alle tider skjedd på jorda, men Kevin mener det er spesielt ille nå og i særdeleshet i hjemlandet og har skrevet låta med det i tankene. Låta er dedikert til Eric Garner som ble drept av en politimann i USA i 2014, og det er en stomper av en protestlåt hvor vreden til Kevin føles i det drivende kompet. Mariachi-trompetene og det skingrende kvinnekoret sender tankene til Ennio Morricones western-soundtrack, og det har aldri vært feil.

Amund Grepperud

50 Cent – “I’m the Man”

Den beste 50 Cent-sangen på minst fem år er “I’m the Man”. Rapperen, som har blitt avskrevet utallige ganger og begjært konkurs, virker å være i god form om dagen.

Andrew Mukuria

Sivas – “Problema”

Danske Future har endelig sluppet debutalbumet sitt. Høydepunktene inkluderer blant annet førstesingelen “Jaja”. Men “Problema” er like sterk og viser frem Sivas på sitt beste.

Andrew Mukuria

Mickey Shiloh – “Drunk on the Mic”

24 år gamle Michaela har skrevet låter for Britney, Wiz Khalifa og J-Lo, men dette er aller første låt hun skriver for seg selv. Det er noe litt off med lydkvaliteten, men det bidrar bare til å underbygge den rå følelsen og nerven. En å følge med på uten tvil!

Marie Komissar

Tourist – “To Have You Back”

Den britiske produsenten har vært godt innom popen i løpet av sin relativt korte karriere – han har fått en Grammy for Sam Smith sin «Stay With Me», men på første låt fra hans kommende debut U, viser han virkelig frem sine talenter. «To Have You Back» er rett og slett et utsøkt stykke elektronisk musikk med en perfekt oppbygning ved bruk av bruddstykker av en enkelt tekstlinje.

Marie Komissar

Yo Gotti – “Hunnid” ft. Pusha T

The Art of Hustle er en fet rapskive med flere sterke singler : “Down in the DM” går sin seiersgang allerede, men jeg vil trekke frem Pusha T-gjestede “Hunnid” som et av høydepunktene. Synth-horn!

Ali Soufi

Teksti-TV 666 – “Silmät kiinni ja kåadet ristiin”

Jeg har brukt vokalen “O” usedvanlig mye den siste tiden på grunn av nynnerefrenget i denne fantastiske låta. Skitten garasjelyd fra dette finskspråklige bandet med fem (!) gitarister, som har EP-ene 1 og 2 på samvittigheten så langt. “Silmät kiinni ja kädet ristiin” er den klingende tittelen på nyeste singel, som man nok kan regne med å se på den annonserte tredje-EPen. Jeg tror jeg med ganske stor sikkerhet kan si at punk på finsk aldri har vært så allsangvennlig. De spiller for øvrig på by:Larm neste uke!

Eirik Havelin

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!