Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 7:

Nyresvikt – “Kjör på”

Det er sjelden jeg blir så gira som da Nyresvikts siste singel “Kjör på” tikket ned i innboksen min for et par uker siden. Kvartetten som etter sigende har holdt til i en låve på Arna de siste årene, har skrudd sammen et bunnsolid stykke hardcore-punk. De beveger seg i samme landskap som nyere norske hardcoreband a la Ondt Blod, Blood Command og Hold Fast, noe som igjen betyr harde og energiske vers samt storslåtte, melodiøse og nesten poppa refrenger. Sistnevnte er Nyresvikt uhyre dyktige på. “Kjör på” er latterlig allsang-vennlig og har potensiale til å åpne ørene til litt mindre hardcore-vennlige sjeler også.

Jørn Kaarstad

Didrik Thulin X Sonny Alven – “Fading”

Vokalisten fra det norske bandet WDSTCK teamer opp og gjør en sommervennlig låt med en av Norges heteste produsenter fortiden, Sonny Alven.

Wolfgang Wee

Moon Tooth – “Igneous”

Dette New York-bandet er inne på noe helt unikt med sin blanding av sagende Mastodonriff, progrock-komp og løpende bluesvokal. Ved første lytt føler man seg nesten presset til å sende deres nye album Chromaparagon til musikklæreren din fra ungdomskolen med beskjeden; «jeg vet ikke helt hva dette er, men jeg vet at du kommer til å like det». Men etter noen runder til finner man plutselig ut at det faktisk er plass til progfusion-rock i dine ører også i 2016.

Tete Lidbom

Trae Tha Truth – “It’s Time”

Houston-rapperen med den karakteristiske raspete stemmen har lansert sitt åttende album, Tha Truth, Pt. 2. “It’s Time” er, ikke uventet, ektefølte greier fra Trae Tha Truth.

Ali Soufi

Catfish and the Bottlemen – “Soundcheck”

Catfish and the Bottlemen ladar opp til andrealbumet, og tek med det eit skritt nærmare det stadium bandet dei ynskjer å være med låta “Soundcheck” – ein song med eit større og meir ambisiøst lydbilete enn sist me høyrde frå dei.

Mira Genevieve Dagbo Landa

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!