Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Uke 43:

Alice Refsdal

Jessie Reyez – “Saint Nobody”

Første gang jeg hørte låten «F*** Being Friends», ble jeg satt helt ut av den såre beaten og den brutalt ærlige teksten; Jessie Reyez snakker til sjela di. Ærligheten er der denne gangen også, i låten «Saint Nobody». Låtas tekst går rett til hjerteroten, og setter seg i blodstrømmen med refrengets kraftfulle og håpefulle melodilinjer. Dette er en rolig og balsamerende R&B-låt det er verdt å lukke øynene til en sen høstkveld.

Peder Haugfos

Petit Biscuit, Skott – “Suffer”

En låt du får energi av! En låt som minner om samarbeidet Flume og Ellie Goulding en gang hadde. Denne låta er laget av den 18 år gamle produsenten Mehdi Benjelloun aka Petit Biscuit. Med seg har han den svenske singer/songwriteren Skott på vokal. Petit Biscuit eksperimenter i det elektroniske med hint av det klassiske. Elektropop, future bass, klassisk piano, vrengte lyder, hard bass og oppløftende er noen av stikkordene som dukker opp i mitt vokabular når denne låta er på øret. “Suffer” hadde definitivt passet inn i en av de mange ski-filmene jeg så i min barndom.

Aksel Authén Korneliussen

Allen Stone, Jamie Lidell – “Taste of You”

God og varm pop-soul fra amerikanske Allen Stone som virkelig vet å holde kroppen varm på kalde høstdager. Låta drives av en særdeles groovy tromme- og bassgrovve, og ikke minst Stone sin sjelfulle vokal, som backes opp av Jamie Lidell. Det synges om kjærlig etterlengsel og hvor fantastisk et eneste øyeblikk kan være om man bare er med den rette. Likevel får man inntrykk av at det er en naiv Allen Stone som, selv om han er klar over at han spilles spill med, gjør hva som helst for å få “a taste of you”. Sangen er likevel skikkelig fengende og det er vanskelig å ikke danse med til denne soulperlen av en poplåt.

MØ – “I Want You”

For ikke mer enn en uke siden slapp danske Karen Marie Ørsted, bedre kjent som MØ, sitt andre album, Forever Neverland. Et av høydepunktene, på et generelt svært godt album, er låta “I Want You”. Versene drives av et lett og lekent gitarriff og MØ sin gjenkjennelige vokal. Refrenget bygges opp av en typisk pop-bridge, hvor det taes helt ned før vi blir kastet ut i et eksploderende og fengende refreng. Det er en god poplåt og MØ viser igjen at hun er vanskelig å ikke like. Herlig musikk fra dansken, som vanlig!

Ali Soufi-Grimsrud

Jeremih & Ty Dolla $ign & – “FYT” feat. French Montana

Ok, greit. Mih-ty-albumet er ikke så himla bra som forventet. Men blant de elleve sporene finnes det cirka et halvt dusin supersensuell r&b fra øverste hylle, eksempelvis beatsy og repeat-vennlige “FYT”. Det kiler naturligvis i nostalgi-muskelen da den sampler Biggie sin “I’m Fucking You Tonight” fra 1997 – selv om det er nærmere en tolkning gjort av Jeremih og Ty Dolla $ign. Uansett – dette er en perfekt, mjuk hiphop-beat som har blant de beste i bransjen på vokal.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!