Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 3:

Sweden – “Just A Kid”

På “Just A Kid” bruker Sweden rockens kanskje mest undervurderte ingrediens, musikkhistoriens koriander om du vil; nemlig barnekor. Pink Floyd (“Another Brick in the Wall Part II”), Faith No More (“Be Aggressive”), Red Hot Chili Peppers (“Aeroplane”) og Bring Me The Horizon (“Happy Song”) er bare noen få eksempler på band som har løftet musikken sin med barnekor. Nå gjør altså Sweden det også, bon appetit!

Tete Lidbom

Rationale – “Something For Nothing”

Londonbaserte Rationale har allerede gjort seg bemerket som en av artistene britiske musikkmedier ber oss holde ørene åpne for i 2016. Etter en knallsterk debut, med EPen Fuel To The Fire, som kom i fjor sommer, følger han opp med nok en glimrende singel. “Something For Nothing” byr på en herlig soulvokal, tekstlinjer som fester seg og en gjennomarbeidet produksjon. Rationale holder stødig kurs mot internasjonale farvann, og jeg gleder meg til å følge med på ferden.

Ingrid Sakariassen

Keita Juma – “F R E E L Y”

Mot slutten av fjoråret ble Keita Juma boostet som en rapper å ha i sidesynet fremover. Night in Space a Short Film inneholder spor som strekker seg fra sløy, analog hiphop til Goldlink-aktig future bounce. “F R E E L Y” er et eksempel på det siste. Hele tiden nedpå, men fortsatt proppfull av fremtidsretta energi.

Henrik Aspeflaten

Jonas V – “Kunst”

Kunstdebatt fra Vestlandet. Vi vet at rapper Jonas V har levert godsaker med utgivelsene 21 gram og 21 dager senere. Mannen, som står bak nyklassikeren “Sonar ut, flippar ut”, holder ofte en lav profil, men leverer likefullt gatebangere i en relativt jevn strøm. “Gatesport”, “2 ting”, “Roen” og nå “Kunst”. Hardt, kantete og vanedannende refrenger fra bergenseren, som alltid.

Les: Anmeldelse av 21 dager senere

Ali Soufi

Ivan Ave – “Circle”

En elegant rapper trenger selvfølgelig elegante beats. En måned etter lanseringen av Fruitful, som ble jobbet frem med produsent Fred Fades, er Ivan Ave fra Vinje klar for nye eventyr. “Circle” er produsert av Stones Throw-signerte Mndsgn og er første singel ut fra den forestående platen Helping Hands (ute i februar). Sporet er en jazzy, nittitalls-inspirert skatt i en moderne innpakning.

Les: Anmeldelse av Fruitful

Ali Soufi

Mwuana – “Ensam”

Har hatt en alvorlig hangup på den svenske nykommeren Mwuana i det siste. Kombinasjonen av myk crooning og hard autotune-rapping er jo ikke lenger ny, men Mwuanas veksling mellom engelsk og svensk, gjerne i samme setning føles både nyskapende og samtidig helt riktig. Han ga ut tre EPer i fjor, hver med ulik produsent og når debutalbumet hans kommer i år kommer det garantert til å slå hardt i Skandinavia.

Marie Komissar

Jeremih – “Impatient”

Endelig kom Jeremihs Late Nights: The Album i begynnelsen av desember – og for et album det ble. Er vanskelig å velge ut en favoritt, men Jeremihs ekstreme teft for melodilinjer og refreng høres på eksemplarisk vis på “Impatient” og en feature av Ty Dolla $ign er jo heller aldri å forakte.

Marie Komissar

Black Tusk – “Desolation in Endless Times”

Sludge-metallerne i Black Tusk er tilbake etter tapet av bassist Jonathan Athon i en motorsykkel-ulykke i 2014. De første singlene tyder på at comebacket blir av den mørke sorten. Andre singel ut, “Desolation in Endless Times”, er en fin miks av rett i trynet-hardcore og metal og kan minne litt om tidlig Kylesa.

Jørn Kaarstad

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!