Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 2:

Mack Wilds – “Love in the 90z”

Du kjenner ham kanskje i rollen som den unge hardhausen Michael Lee i HBO-serien The Wire. Men Tristan Wilds, som newyorkeren egentlig heter, har også gjort seg bemerket som en habil r&b/rap-artist. For eksempel vises talentet på det Grammy-nominerte albumet New York: A Love Story (2013). Wilds legger ikke akkurat skjul på at han er begeistret for 90-tallet – produksjonen på “Love in the 90z” er deilig soft og nikker anerkjennende til det glade tiåret. Nostalgia nå!

Ali Soufi

Caleborate – “Hold On”

Et relativt uskrevet blad, denne 21 år gamle Bay Area-rapperen. Caleborate minner litt om J. Cole, og den flotte, seige beaten kler ham godt.

Ali Soufi

Årabrot – “Song Of Calumny”

Som en liten forsmak på deres syvende plate, som kommer i februar, slapp Spellemann-vinnerne i Årabrot syvtommeren For Lack Of Discipline You Will Die på fredag. Og for en smakebit det er. Kjetil Nernes & co fortsetter litt i samme trend som på fjorårets You Bunch Of Idiots. “Song Of A Calumny” er groovy stoner-riffing, Kaizers-aktig pianospilling og en “renere” og mer melodiøs vokal. Strålende.

Jørn Kaarstad

Marcus Marr – “Birthday Card” ft. Chet Faker

Et komfortabelt og ukomplisert diskostrekk, i tett samarbeid med den følsomme Chet Faker-vokalen, gjør at denne låtas syv minutter er tid vel brukt. “Birthday Card” imiterer følelsen av å danse seg gjennom et eksistensialistisk sammenbrudd, og er med det et perfekt spillelistevalg for en januarfest.

Henrik Aspeflaten

DJ Mustard – “Whole Lotta Lovin” ft. Travis Scott

Travis Scott følgte opp fjoråret med to nye sanger, en av de med The Weeknd. Denne gangen har han slått seg løs på en DJ Mustard-beat som høres veldig ut som en tradisjonell EDM-sang. Perfekt sang til vorset i helgen.

Andrew Mukuria

Sia – “Reaper”

Det er ikke første gang de samarbeider, og denne gangen er Kanye West med som både låtskriver og produsent. “Reaper” tar opp i seg noe av det Lenny Kravitz ga oss med sin nydelige soulballade “If You Can’t Say No”. Morselignende signaler ligger som effektive bruddstykker gjennom hele “Reaper”. Sia selv er vokalt svært sterkt tilstede, med et refreng som kunne være å finne blant Adeles hits.

Mats Borch Bugge

PVRIS – “St. Patrick”

Mye synthpreget rock låter finsk. Jeg stopper der. PVRIS ligger nemlig med sin siste single tettere på Linkin Park enn finsk musikk. At de har en voldsom forkjærlighet for melodier, vet vi gjennom deres “Fire” – og denne gangen har de laget noe så grandiost som en stadionlåt. Lyndsey Gunnulfsen synger som Hayley Williams og synthriffet skjærer som laser i natten. Ikke rart at amerikanerne får varme opp for Bring Me The Horizon.

Mats Borch Bugge

Atlanter – “Light”

“Light” er en massiv låt, på drøye seks minutter, men langt ifra langdryg av den grunn. Solid vokal, og fengende beats viser at Atlanter-gutta fortsatt har teftet som gjorde dem nominert til Spellemann for førsteplata Vidde i 2013. “Light” er et deilig lyspunkt i vintermørket, og nok et lovende frampek mot andreskiva til Atlanteren, Jewels Of A Crime, som slippes 22. januar.

Ingrid Sakariassen

Lars Vaular – “Dessverre”

Vinneren av P3-prisen under P3 Gull bekrefter sin posisjon, igjen, og holder det ekte med denne svært enkle låten. Lars Vaular beviser også, igjen, at han er aller best når han er helt alene. “Tester grensen uansett avgrunn. Teksten min flyter som flaskepost som aldri ender opp på havets bunn”. Du kan ikke komme å fortelle meg, at Lars Vaular er noe annet enn en av våre fremste tekstforfattere.

Trine Sollie

Silja Sol – “Wåhåå”

Fengende, sjarmerende og småfilosofisk fra Silja Sol. Hentet fra hennes andre album Wæremeh som kommer senere denne måneden. Låten skal visst nok ha blitt skrevet på rekordtid i en selvpålagt husarrest for å få bukt med skrivesperre. “Wåhåå” er like morsom, fin, rar og enegifylt som hovedpersonen selv.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!