Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 1:

Ondt Blod – “Brent jord”

Finnmark heter debutalbumet til gjengen fra Kirkenes. Den nyeste singelen er nok et eksemplarisk eksempel på hvordan de parrer knurrende punk med poppa hardcore.

Amund Grepperud

Agoraphobic Nosebleed – “Not a Daughter”

Grindcore-veteranene i Agoraphobic Nosebleed har rett og slett laga ei syv minutter lang Eyehategod-låt! Uvant kost for gjengen som i stor grad har holdt seg til låter på rundt 30-40 sekunder store deler av karrieren. “Not a Daughter” er første smakebit i en serie på fire album, der hvert album tar for seg forskjellige sjangrer. Første singel er, som du kanskje gjettet, godt plantet i sludge/doom-landskapet.

Jørn Kaarstad

Anderson .Paak – “Room In Here”

Amerikanske Anderson .Paak fikk for alvor vist seg frem for massene når han bidro på intet mindre enn seks spor på veteranen Dr. Dres album Compton i fjor. Med sin tidvis brokete bakgrunn (ryktene skal ha det til at han ble hjemløs etter å ha fått sparken fra jobben på en marihuana-plantasje …) og brede musikalske kompetanse (er både sanger, rapper, produsent, med mer) er Anderson .Paak en av de mest interessante stemmene på den internasjonale hiphop-scena nå om dagen. På denne låten viser han seg fra sin romantiske side og bringer med seg sjel og varme fra hjemstaten California. Dette lover godt for albumet Malibu LP som slippes senere i januar, for ikke å snakke om konserten på Parkteateret i Oslo i 16. februar.

Trine Sollie

Linni – “Alene hjemme”

Den beste rapperen fra Yoguttene slapp andreskiven Minimum på slutten av fjoråret uten mye oppmerksomhet. Det passer underlig nok også tematikken på skiven og sangen “Alene hjemme” som er en mørk affære. Eller som Linni sier “derfor er jeg aldri ute på byen noe lenger, slangene kan snike på de fineste av enger”.

Andrew Mukuria

Erykah Badu – “Hello” ft. Andre 3000

Badu er tilbake. Balladen er hentet fra den glitrende og varierte miksteipen But You Caint Use My Phone. Nusoul-sjefen har hentet inn eks-kjæresten, myteomspunnede Andre 3000 fra Outkast, til å levere vers på sporet. En klassisk repeat ganger tre låt. 6 av 6. Hello.

Ali Soufi

Alan Walker (med Iselin Solheim) – “Faded”

Hvis man vokser opp i favelaen i Rio, finnes det to veier ut av slummens falleferdige skur: Fotball og Mixed Martial Arts. Hvis man derimot vokser opp på Fana i Bergen, finnes det bare én vei ut middelklassehjemmets lufttunge gutterom: Elektronika. Som sin “nabo” Kygo har 18 år gamle Alan Walker teleportert seg helt til topps på hitlistene. Låta “Faded”, med LIPA-skolerte Iselin Solheim på vokal, debuterte på førsteplass på VG-lista i desember og ligger også på den norske Spotify-toppen. En instrumentalversjon av låta har allerede vært ute i et års tid og har vært en sleeperhit blant gamere og andre internettdykkere. Videoen med instrumentalversjonen er sett av 42 millioner på YouTube. Alan Walker har for øvrig norsk mor og britisk far.

Mats Borch Bugge

Lemâitre – “Stepping Stone”

Tankene kan fort gå til det franske labelet Ed Banger når man hører Lemâitre, og på bandets nye singel “Stepping Stone” er disse assosiasjonene sterkere enn noen gang. Hvis man lukker øynene, vil den litt Kavinsky-aktige vibben dessuten fylle netthinnen med Ferrari Testarossaer, hvite dresser og rosa neonlys. Funfactmessig så er det jo alltid vært å nevne at den LA-baserte duoen bor i den gamle kåken til Dr. Dre. Lemâitre-affilierte Markus Neby kan for øvrig nevne at bandets ene halvdel, Ketil, er sammen med en oransjehåret dame, mens hans partner-in-crime, Ulrik, går veldig mye opp og ned i vekt.

Mats Borch Bugge

Sondre Justad – “Lovte dæ”

Den som kjøpte aksjer i Sondre Justad AS før 2015, kan fint ta seg råd til å rive i en runde Bulmers på sin lokale bar. I løpet av 2015 gikk Lofotens fremste skald og trusevæter fra å være totalt ukjent til å selge ut Rockefeller på få dager. Der viste han også hvilket enormt potensial han har som liveartist. Foran et elektrisk publikum spratt den unge lysluggen rundt som en blanding av Håkan Hellstrøm, Mick Jagger og Marcus eller Martinus. Kanskje begge. Hvem vet. “Lovte dæ” er i alle fall en av Justads aller beste låter live, og den kan fort vise seg å være det samme på radio.

Mats Borch Bugge

The 1975 – “UGH!”

Britisk band som i løpet av de siste årene har skapt seg en skikkelig dedikert fanskare. Også her i Norge. Det er ikke bare platetittelen som har forandret seg kraftig siden sist. Glasvegas/Biffy Clyro-rocken blandet med rnb-uttrykket er nå erstattet av et mer funky «hei 80-tallet!

Mats Borch Bugge

Birdy – “Keeping Your Head Up”

“Keeping Your Head Up” sender tankene til sterke P3-navn som Florence & the Machine, London Grammar og Rudimental.

Mats Borch Bugge

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!