Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 44:

Annie – “Cara Mia”

Annie var på slutten av 90-tallet med på bevegelsen som første gang gjorde det naturlig å nevne disco og Norge i samme setning. Derfor er det ekstra gøy at hun nesten tjue år senere er med på å trekke linjer tilbake til en del av populærmusikken fra nettopp 90-tallet. For det er det den nye EP-en Endless Vacation fremstår som, en slags hyllest og nytolkning av noen oversette deler av musikken fra det tiåret. Glem høsten, sommeren er her.

Eirik Havelin

Amason – “Paradis i krisen”

Svenske Amason teller medlemmer fra band som Dungen og Miike Snow, og ga ut et av de første bra albumene i 2015. Nå har de fulgt opp med EPen Flygplatsen. En av de fine låtene derfra er “Paradis i krisen”, som kombinerer sval vokal med jagende trommer og diskrét elektronikk. En deilig kombo å bade ørene i.

Trine Aandahl

Astrid S – “Hyde”

Godt å høre at den P3 Gull-nominerte sangeren valgte å gå i denne retningen etter suksessen med “2AM”. Trendy r&b på en bra måte, og låtproduseringen signert Lido kler Astrid S’ stemme meget godt.

Ali Soufi

Laura Stevenson – “Torch Song”

Dattera til en av medkomponistene til megabangern “The Little Drummer Boy” fra 1958 gir ut plata Cocksure denne uka. Denne singelen har tidvis gått på repeat denne høsten, fordi Stevenson kanaliserer 80-tallets Bangles med hint av nåtidas Best Coast, Dum Dum Girls og La Sera på nærmest overdrevent selvsikkert vis.

Amund Grepperud

Kacy Hill – “Arm’s Length”

Kacy var danser for Kanye West på Yeezus-turnéen, og etter å ha begynt å lefle med musikk ble hun kjapt signert på hans G.O.O.D. Music. Ukas låt hos Mari på P3 er henta fra den nye EPen Bloo, og rødtoppen høres unektelig ut som Florence når hun ooh-ppløftende synger om den vanskelige kjærligheten.

Amund Grepperud

Savages – “The Answer”

Helvetes bra singel fra det britiske postpunkbandets kommende andrealbum, Adore Life – ute neste år. Nådeløst, frempå, drivende tøft. Mikset av den danske elektronikaprodusenten Trentemøller. Rimelig fin video også.

Jørgen Hegstad

Great News – “Love Her”

Et nytt bergensbekjentskap som jeg først oppdaget på Urørt, og som – til tross for sin relativt korte levetid – allerede har blitt et av de bandene jeg har mest tro på i 2015/2016. “Love Her” er en gnistrende liten fuzzperle med hint av både garasje, psykedelia og powerpop. Gleder meg til å se dem live.

Jørgen Hegstad

Weezer – “Thank God for Girls”

Evigunge Rivers Cuomo og 90-tallsheltene i Weezer er tilbake. Etter fjorårets tilbakesøkende Everything Will Be Allright In The End var det nok mange som forventet (og håpte) at kvartetten skulle holde seg i Blue/Pinkerton-land. Undertegnede synes derimot at Weezer har levert bra låter i alle år, ikke bare på starten av 90-tallet, de har bare ikke levert solide album. Derfor er “Thank God for Girls”, som lener seg på Ratitude og Red-delen av Weezer-diskografien, en kjærkommen overraskelse. Bedre enn mye av fyllstoffet på EWBITE og du synger med på refrenget i løpet av en gjennomhøring. Flott!

Jørn Kaarstad

Devil In Me – “Soul Rebel”

Det er ikke ofte jeg anbefaler portugisisk hardcore, men når jeg gjør det handler det om Devil In Me. Kvintetten som tidligere har turnert med blant annet Deez Nuts slapp nettopp første smakebit fra Soul Rebel som kommer senere i år. Tittelkuttet er hardcore-punk som snytt ut av New York-scenen, tenk Sick Of It All og Agnostic Front. Med andre ord ikke spesielt grensesprengende eller fornyende, men kvalitetsmessig høy NY-hardcore fra Portugal.

Jørn Kaarstad

Snakehips – “All My Friends”

Den London-baserte soundcloudfavoritten Snakehips har fått amerikansk hjelp på sin nyeste singel. RnB-artist og “norgesvenn” Tinashe og Chicagosønnen Chance The Rapper synger om ulykkeligheten og tomheten som kommer etter for mye festing; på refrenget hater Tinashe klubben, og alle vennene hennes er drita. På tross av den melankolske tematikken inviterer låten til rykninger i dansefoten og brede glis hos undertegnede.

Elise Vatsvåg

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!