Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 43:

Chairlift – “Ch-ching”

Duoen Chairlift slo gjennom med «Bruises» i 2008, og har sluppet ett album etter det – det undervurderte Something (2012). Det er dog liten tvil om at «Ch-ching» kommer til å bli deres største hit. Patrick Wimberly er kanskje den beste produsenten akkurat nå, og Caroline Polachek er en vokalist i særklasse. Bandet har skrevet låter på den siste Beyoncé-skiva, og inspirasjoner begge veier kan høres på deres nye singel, som er skrevet under samme tid som de skrev «No Angel» for frk. Knowles. «Ch-Ching» akkompagneres også av en temmelig frekk video.

Jørgen Hegstad

Woozy – “Painted White”

Nå skal vi til eksperimentell rock-land, for New Orleans-bandet Woozy tuller med strukturer, signaturer og dekonstruksjon på sitt fabelaktige debutalbum Blistered. Dette er et skingrende eksempel på hvordan det skal gjøres.

Jørgen Hegstad

The Mantles – “Lay It Down”

Lite er, i min bok, koseligere enn popband som slekter vekselsvis på Velvet Underground og XTC. Inn fra siden: San Fransisco-bandet The Mantles og deres nyeste album All Odds End. Øremerket folk som også liker The Shins, Allah-Las og Woods.

Jørgen Hegstad

Seyem – “Regn”

Verdens andre norskspråklige r&b-album (shout out til Siri Stranger) så dagens lys for en snau uke siden. Nora-kollektivet har jobbet godt med lanseringen av Eva – produksjonene er fine, spesielt “Regn” som minner sterkt om The-Dream når han er på høyden.

Ali Soufi

OnklP & De Fjerne Slektningene – “Ran”

Ska-influert med klassisk Oslo Ess-aktig refreng og The Doors-tangenter, som nevnt i anmeldelsen av P & Slektas siste del av trilogien Slekta. Refreng-gamet til rapperen har alltid vært stødig, “Ran” er ingen unntak.

Ali Soufi

CamelPhat – “Constellations”

CamelPhat er en brennhet britisk houseduo, som omfavnes og utgis av selveste Axwell, og er fortiden aktuell med klubbfavoritten «Constellations», en dyp og lekker techhouselåt med lyden av både 1999 og 2015 i seg.

Wolfgang Wee

CamelPhat – “Siren Song”

CamelPhat er en brennhet britisk houseduo, som omfavnes og utgis av selveste Axwell, og har nylig gitt ut en glimrende radiovennlig deephouselåt med vakker (ikke-kreditert) vokal, titulert «Siren Song».

Wolfgang Wee

SIBIIR – “These Rats We Deny”

“Post metallic blackened hardcore” er merkelappen de har gitt seg selv, Oslo-baserte SIBIIR, som er ute med 7-tommeren Swallow & Trap Them!/These Rats We Deny i disse dager. Den har riktignok vært ute siden september, men det er på høy tid at kvintetten, med medlemmer fra blant annet Jack Dalton og Sigh & Explode, får litt omtale. “These Rats We Deny” er en strålende låt som holder alt det sjanger-merkelappen lover. Det er mørkt, dystert og kaldt – med elementer fra så vel black metal som den nevnte hardcoren. Alt pakket inn i en forholdsvis necro-sound.

Jørn Kaarstad

Night Birds – “Life Is Not Amusement for Me”

Night Birds er tilbake! Denne gangen på ærverdige Fat Wreck Chords, uten at det har gått på bekostning av produksjonen. De som fryktet den glatte “Fat Wreck-sounden” kan puste lette ut, det er fremdeles garage-vennlig hardcore punk spilt inn på tape, med flere nikk til eldre helter fra 80-tallet. Energisk, rått og fredagsvennlig!

Jørn Kaarstad

Lawrence Rothman – “California Paranoia” ft. Angel Olsen

Lawrence er en 32-åring fra Los Angeles som ser ut som David Bowie på kjøret og her høres han ut som Leonard Cohen for vårt århundre. Angel Olsen er hanka inn for å kore på klagesangen som er første singel fra neste års album. Der har Rothman fått med seg flere gjesteartister, blant annet Kim Gordon, Ariel Pink og Charli XCX.

Amund Grepperud

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!