Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 42:

Bryson Tiller – “Exchange”

R&b-stjerneskuddet ble en snakkis for et snaut år siden etter lansering av singelen “Don’t”, og Louisville-sangeren/rapperen har blant annet fått skryt av Drake og Timbaland. Nå er den dyktige artisten aktuell med EPen Trapsoul hvor “Exchange” er hentet fra. Lydbildet er ikke langt unna Drakes stemningsfylte univers: Lengtende gitarlicks, sløret vokalharmonier, luftig bass og endel lukke-øynene-og-nyte-øyeblikk.

Ali Soufi

Hit-Boy – “Bussin Moves” ft. Pusha T, Quentin Miller

Produsenten bak nyklassikere som “Clique” og “Niggas In Paris” har lagt digge strykere som driver Pusha T-gjestede “Bussin Moves” framover. Det som visstnok skal være ghostwriteren til Drake, Quentin Miller, leverer også godt på kuttet. Godt håndverk fra hele hurven.

Ali Soufi

Slaughter Beach – “Made-Up True Love”

Slaughter Beach er danske, men sender tankene rett til kysten av California. Trioen blander lo-fi gitarer med sterk meloditeft, og den nye EPen Love/Venice skaper etterlengtet sommerfølelse i oktober.

Trine Aandahl

Broken Bells – “It’s That Talk Again”

Seks år er gått siden super-duoen Broken Bells, som består av produsent Danger Mouse og The Shins-vokalist James Mercer, dukket opp. Den nye låta er en god påminner om hvorfor de er så lette å like; oppslukende rytmer kombineres med fløyelsmyk vokal og en bitende basslinje og en småfrekk synthsolo. Lekkert.

Trine Aandahl

Saintseneca – “Such Things”

Saintseneca er på etiketten Anti- (som blant andre nysigneringer har Deafheaven), men ohiobandet Saintseneca er langt mer lettfattelig i uttrykket. Such Things er folkrockbandets tredje album, og der har de også med folk fra andre band å se opp for fra samme scene, nemlig All Dogs og The Sidekicks.

Jørgen Hegstad

Eleanor Friedberger – “False Alphabet City”

Eleanor Friedberger er tidligere medlem av den polariserende duoen The Fiery Furnaces, som ga ut en rekke mer eller mindre forstyrrende album på tidlig totusentall. Som soloartist er Eleanor lettere å forholde seg til; på 2013s Personal Records var hun fengende som få, og denne trenden fortsetter på “False Alphabet City”. Lekent og fengende.

Jørgen Hegstad

!!! (Chk Chk Chk) – “Bam City”

!!! slipper ny plate denne uka, og denne låta beviser at de fortsatt er autoriteter på feltet “smått humoristisk skrangledisco”. Sjekk ut videoen også. Hvis du har sansen for apekatter, frukt og absurd lavbudsjettsanimasjon, da.

Eli van der Eynden

Band of Gold – “Gush”

Den nostalgiske pianointroen avløses av skamløs omgang med 80-tallssynther og spretne, deilige trommerytmer. I dette sporet (og på den ferske plata forøvrig) glir det organiske og det elektroniske sømløst i hverandre. Resultatet er detaljrik og smart popmusikk som absolutt er verdt noen minutter av tiden din.

Eli van der Eynden

H2O – “Black Sheep”

De senere årene er H2O-frontmann Toby Morse kanskje mest kjent for å dele bilder av familie/sneakers/tatoveringer på sosiale medier og skrive lange poster om hvor mye Madonna og Coldplay betyr for han. Sikkert vanskelig å svelge for de mest hardbarka i NYHC-scenen, men så har aldri H2O vært særlig redd for å skille seg ut heller. De har vært langt over snittet opptatt av PMA (positive mental attitude) noe du hører i løpet av et par sekunder på deres første fullengder på syv år, “Use Your Voice”. Hvor Morse & Co fortsetter der de slapp, med sin undervurderte hybrid av New York hardcore og pop-punk og det låter like bra som alltid.

Jørn Kaarstad

The Dwarves – “(That’s not My) FeFU”

Alltid like myteomspunnede og kontroversielle The Dwarves er ute med et mini-album spilt inn live for Estlands radio en gang i 2012. Chicago-punkerne har spilt inn alt i et take og resultatet er en fin blanding av gamle og nye “hits” fra Blag Dahlia & co. Beste sporet er kanskje fusjonering av The Ting Tings “Thats Not My Name” og deres egne “Fuck Eat And Fuck You Up”.

Jørn Kaarstad

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!