Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 41:

Drake + Future – “Big Rings”

Det tohodede trollet samlet kreftene og leverte en herlig høytidelig titulert teip, What A Time To Be Alive som teller elleve spor. Mye selvskryt fra rapperne preger låtmaterialet, og blander man dette med hardtslående hiphopproduksjoner så blir det bra greier. Rånelåtalarm.

Ali Soufi

Janet Jackson – “BURNITUP!” ft. Missy Elliott

Den mest talentfulle i Jackson-klanen (nå etter at storebror Michael gikk bort i 2009), har rukket å bli 49 år, og hun kan se tilbake på en begivenhetsrik karriere. Det gikk riktignok sju år før Janet Jackson lanserte albumet Ubreakable, som 00-talls-inspirerte og klubb-r&b-leflende “BURNITUP!” er løftet fra. Ventetiden var lang, men verdt det. Hey mr. DJ!

Ali Soufi

Hanne Kolstø – “I Hate You Don’t Leave Me”

Nye, fine låter fra Hanne Kolstø har blitt en høsttradisjon de siste åra – den produktive artisten har nemlig gitt ut et album hver november de siste åra. Første smakebit fra årets utgivelse er den flotte singelen “I Hate You Don’t Leave Me”. I ekte Kolstø-stil tar den for seg utfordrende kjærlighet, bakt inn i et oppslukende lydunivers som denne gangen er både storslått og drivende.

Trine Aandahl

Daniel Kvammen – “Om ikkje no, når”

Rørende eksistensialisme fra visesangeren fra Geilo. “Om ikkje no, når?” er hentet fra ferske 1988 EP, og er en god trøst når høstdepresjonen treffer som hardest.

Trine Aandahl

Youth Decay – “Landslide”

Dette har jeg venta på! Siden de kanadiske Youth Decay teaset en av låtene fra deres kommende fullengder tidligere i år har jeg ventet på flere drypp. Og “Landslide” skuffer ikke. Gjengen, som består av tidligere medlemmer fra blant annet Comeback Kid og Living With Lions, klassifiseres som hardcore. Det er det ikke. Det er imidlertid melodiøs emosjonell pop-punk forkledd som hardcore, ikke ulikt det britene i Gnarwolves driver med. Digg låt!

Jørn Kaarstad

Kylesa – “Crusher”

Sludge-mesterne i Kylesa er tilbake! Denne gang med enda mer Laura Pleasants i lydbildet, det er aldri feil. “Exhausting Fire” er mye mykere og dynamisk enn tidligere, og Savannah-gjengen fortsetter arbeidet de gjorde på klassikeren “Ultraviolet”. Således er åpningssporet “Crusher” en naturlig fortsettelse, med et åpningsriff som virkelig lever opp til navnet!

Jørn Kaarstad

Anna of the North – “The Dreamer”

Endelig lever hun opp til årets hype, Anna of the North, for til tross for anslag til storhet på tidlige smakebiter, er det “The Dreamer” som jeg tror kommer til å gi henne et større publikum. Noe av det kunstneriske og svevende er strippet vekk til fordel for klappe-komp, buldrende basstromme og uimotståelige melodier.

Jørgen Hegstad

The Relationship – “Oh Allen”

The Relationship er bandet til Brian Bell, kjent som han kjekkeste fyren i Weezer. “Oh Allen” er en singel de slipper på den veldig stilige etiketten Burger Records. Powerpop med bredt smil.

Jørgen Hegstad

Marie Munroe – “A Million Things”

Marie Munroe er den skolerte jazzvokalisten Hilde Marie Kjersem i ny musikalsk drakt. I denne riktig så fengende poplåten fortsetter hun i samme radiovennlige gate som “Like A Drumbeat” fra 2014. Marie Munroes styrke er definitivt vokalen, som kler det 80-tallsinspirerte lydbildet godt. Dette er synthbasert elektro-pop helt på høyde med og slett ikke ulikt de kritikerroste amerikanske søstrene i Haim. “A Million Things” er første singel fra debutalbumet Flux som kommer neste år.

Trine Sollie

Silvana Imam – “Knark”

Svenske Silvana Imam er den råeste rapperen i Skandinavia og jeg sier som hun selv sa til Mari på P3 denne uken: “Knark” er en låt som skal pumpes på klubben i de sene nattetimer og gjøre deg sjøsyk av strobene som fillerister din u-nyktre hjerne.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!