Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Uke 40:

Peder Haugfos

Roosevelt- “Yr Love”

Passe melankolsk disko-aktig musikk som passer ypperlig for deg som er på vei inn i et forhold, befinner deg i et eller akkurat har gjort det slutt. Det gikk mye i Roosevelt da jeg var i sistnevnte situasjon. Eventuelt så er dette musikk for deg som liker synth-pop og elektronisk indie. Den tyske produsenten og singer, songwriteren Marius Lauber vet å lage fengende musikk. Du kan høre at han tar litt herfra og derfra. Musikken på albumet Young Romans kan tidvis minne om Future Islands, Tame Impala, Whitest Boy Alive, men også Diana Ross og Robyn. Hummer og kanari i god harmoni. Sjekk for all del ut hele albumet hans. Ingen tid å miste.

Oscar and the Wolf – “On Fire”

Vi skal ikke så langt unna Roosevelts univers hverken geografisk eller musikalsk. Den belgiske “one man band- produsenten” Max Colombie, leverer musikk innen electropop, indierock og dream pop- segmentet. Svært riffbasert låt med gitar, simple piano-akkorder, funky disko-beats og en gruvy basslinje i bunn. Med sin særegne stemme så er dette en artist man vil høre mer på.

Hanne Mjøen – “sounds good to me”

Hun en høydare innen norsk elektropop og ikke så alt for ulik Astrid S sitt univers. Hanne omtaler låta som “en komplisert og ironisk kjærlighetssang”. Det kjærlige budskap flettes inn i en deilig lydproduksjon med synther, bassboostede refrenger og catchy, oppløftende vers. Dette er en hybrid av en låt som passer seg på dansegulvet, joggeturen eller i sofakroken eller hvor enn det måtte være.

Ali Soufi-Grimsrud

Kelela – “KAYTRANADA_WAITIN_115 BPM”

Kaytranada har altså remikset Kelelas “Waitin” fra i fjor og resultatet er smoothe greier. Vi snakker om et frodig og sensuelt r&b-spor hvor sitar, gitarlicks og elektroniske elementer som sakte bygger seg oppover til en dancete sak i følge med Kelelas fjærlette vokal. Typisk at jeg ikke klarer å legge denne vekk før neste uke en gang. Lukter mange avspillinger, og muligens ny vekkerklokke-låt for undertegnede.

Alice Refsdal

Michl – “Fight It Rough04”

Du sitter på bussen. Spillelisten går, og du bytter sang om igjen og om igjen – du finner bare ikke den rette låten. Alt du ønsker er å se dramatisk ut av vinduet og late som du spiller inn en filmscene om hvor bittersøtt livet er. Vel, kjære venn, her har du den perfekte “jeg-later-som-jeg-er-i-en-musikkvideo”-låten. Michl tar deg inn i en søt og myk elektronikaverden, med en melodi som kan gi hvem som helst en midlertidig eksistensiell krise. Men i alle fall en god èn!

Marc Anthony, Will Smith, Bad Bunny – “Està Rico”

Jeg vet hvilken låt jeg skal kjøre på full guffe på høyttalerne til helgen. Latinske rytmer, sexy spansk tekst og Will Smith som rapper, hvem kan ønske mer? Denne sangen gir kriblinger og en trang til å danse salsa hele natten hver gang jeg kjører sangen på repeat. Og jeg er til og med (ganske) sikker på at det ikke har noe å gjøre med at jeg var småforelsket i Will halve barndommen. Dette blir lørdagens vorse-låt!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!