Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 36:

Les Punx – “Endless Summer”

Det hevdes at dette norske bandet består av omskolerte metalmusikere. I så fall har de tatt en særdeles riktig avgjørelse, for maken til overveldende kraftpop er ikke hverdagskost. Det lenes tungt på 90-tallstradisjoner her (Brainpool noen?), og det er helt greit. Popsjokket gjentar seg hver gang jeg hører denne. Og det gjør jeg så ofte jeg kan.


Ruben Gran

Nina K – “Impossible”

Vi har kjent henne som Nina Kinert. Den svenske artisten som gjennom fire album siden 2004 leverte organisk, folk-flørtende popmusikk med tidvis enorm overbevisning. Når hun har redefinert seg til fordel for det syntetiske, kommer kanskje den praktfulle stemmen hennes til enda større rett. Seinsommeren blir enda litt bedre med denne fremoverlente chillpillen i ørene.


Ruben Gran

Eric Prydz – “Opus”

Kongen progressive house følger opp sommerslegeren, «Generate», med et episk, ni minutter langt mesterverk av en houselåt i klassisk Pryda-stil. En av hans beste låter noensinne.


Wolfgang Wee

Mick Jenkins – “Slumber” ft. Saba, Sean Deaux, Donnie Trumpet

Elektronisk jazzfeel med tilhørende hissige trommer og en energisk rapper. Mick Jenkins alternative hiphopunivers er interessant, og bør ikke soves på. Flere andre godsaker er å høre på nyutgivelsen Wave[s].


Ali Soufi

The Weeknd – “Tell Your Friends”

Kanye West har pianofingret sjarmerende “Tell Your Friends”, løftet fra kanadierens beste plate hittil.


Ali Soufi

Dornik – “Drive”

Av en eller merkelig grunn er det ikke flust av britiske r&b-artister som utmerker seg noe særlig. Men som The Weeknd lefler eks-trommeslageren til Jesse Ware med et Michael Jacksonsk uttrykk, disco- og r&b-toner med en digg falsett. Bra greier.


Ali Soufi

Baroness – “Chlorine & Wine”

Tre år etter busskrasjet som gjorde at halve bandet valgte å legge instrumentene på hylla er sludge-metallerne fra Savannah, Georgia tilbake med ny musikk. I den grad en kan kalle det sludge-metall lenger, Baroness er et band i kontinuerlig utvikling. Og på første sporet “Chlorine & Wine”, fra kommende Purple, er vi innom alt fra det atmosfæriske og drømmende til det progressive og harde, som ender i en storslått og mektig avslutning.


Jørn Kaarstad

Idle Class – “Worn Out Shoes”

Tyskerne i Idle Class slapp akkurat singel nummer to fra kommende Of Glass And Paper. Og det låter strålende. Melodisk punkrock i samme sjanger-landskap som Hot Water Music og The Lawrence Arms samt klare nikk til både post-hardcoren og nyere tilvekster som The Holy Mess og Gnarwolves.


Jørn Kaarstad

Rizzla – “Iron Cages” ft. Odile Myrtil

Brian Friedberg aka Rizzla er en interessant type. I sin sosiologiske mastergrad i kulturell produksjon fokuserte han blant annet på kulturen rundt vogue og karibisk visuell kunst, noe som også gjenspeiler seg i musikken hans. Hans miks av karibiske beats som dembow og soca med hard house brukes til å utforske de politiske forgreiningene av det han selv kaller «Corporatized club culture». Om dette budskapet treffer deg eller ei er egentlig ikke så farlig, spør du meg. «Iron Cage» er noe av det kuleste innen klubbmusikk på en god stund.

Marie Komissar

Keyes – “Black Magic”

Likhetene mellom det norske stjerneskuddet Aurora og 18 år gamle Keyes fra Storbrittania er definitivt tilstede. Få låter er foreløpig tilgjengelig fra kvinnene med de særegne stemmene, men begge to lager elektronisk pop med mørke skygger i kantene. “Black Magic” er Jane Keywoods tredje låt hittil, jeg gleder meg til fortsettelsen.


Amund Grepperud

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!