Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 34:

Gilli + MellemFingaMuzik + Stepz – C’est La Vie

Hils på årets beste sensommerlåt! «C’est La Vie» er med sin spede, repetitive, men effektive produksjon en åpenbaring hva dansk-karibisk lydbilde gjelder: Den varme havbrisen fra Atlanterhavet tar bolig i gitarsamplet , samtidig som den solstekte danske asfalten dirrer i den enkle trommefiguren. Over beaten gjaller Gilli, MellemFingaMuzik og Stepz med en autotune på nivå med Future, og med tekstlinjer som: «Har de ikke hvad de skal bruge. Er det på med elefanthuen» (elefanthue = finlandshette på dansk gateslang) gir de oss fjellaper en tur inn i den danske gatekriminologien.

Tete Lidbom


Antarctigo Vespucci – Save Me From Myself

Denne låta er hentet fra albumet Leavin’ La Vida Loca – den fantastiske tittelen i seg selv nok til å elske dette bandet der blant andre Chris Farren fra Fake Problems og Gaslight Anthem-trommis Benny Horowitz er med. Albumet er blant mine favoritter denne sensommeren – «Save Me From Myself» er kanskje beste låt, men sjekk ut hele skiva.
Jørgen Hegstad

Daniel Romano – Strange Faces

Heldigvis er ikke Canadas Daniel Romano en like godt gjemt hemmelighet lenger. Med sin nye langspiller If I’ve Only One Time Askin’ får han garantert enda bedre fotfeste, med talent for historiefortelling og dyrking av countryens tradisjoner (og klisjéer). På dette kjernesporet har han med seg gullrøsten Caitlin Rose, og gåsehuden er et faktum over hele kroppen.
Ruben Gran


C-Bo – No warning Shots feat. Kokane

Mens Dre har brukt en halv mannsalder på å slippe sitt siste album, har C-Bo jevnt og trutt sluppet gangsta rap fra California siden tidlig på 90-tallet. For øvrig en av ikke fryktelig mange artister som flere ganger har blitt arrestert på grunn av tekstene sine. Se det, det er realness. Og det er dette knallsporet også fra hans nye The Mobfather 2 også. Sesongen for cruising er heldigvis ikke over.

Ruben Gran


Kurt Vile – Pretty Pimpin

Jeg visste ikke hvor mye jeg hadde savnet Kurt Viles slentrende, nesten ironisk slappe vokal og det solfylte, men rufsete lydbildet før denne dukket opp. Oppramsing av ukedager i en sangtekst er kanskje ikke noe nytt, men i kombinasjonen med denne smygeren av en melodi gjør det nytten.
Trine Aandahl


Julia Holter – Feel You

Los Angeles-artisten Julia Holters 2013-album Loud City Song var et perfekt album for høstlige gåturer med skjerf og headset. Denne smakebiten fra årets oppfølger Have You In My Wilderness er hakket svalere og mer oppløftende, men fortsatt et deilig stykke klangbadet popmusikk, med en delikat miks av strykere, vokalharmonier og handclaps.
Trine Aandahl

Kranium + Ty Dolla $ign – Nobody Has To Know

Jeg er ekstremt svak for god dancehall, men det er dessverre alltid for langt mellom de skikkelig godbitene som får hjertet til å slå litt ekstra og som byr på alt det jeg liker som r&b, pop, dansevennlighet i tillegg til de tropiske vibbene. Kraniums nyversjon av «Nobody Has To Know» med Ty Dolla $ign haker av i alle boksene og vil du ha det enda mer dansevennlig har Major Lazer laget en helt rå remiks.

Marie Komissar


Warren G – “Keep on Hustlin'” ft. Nate Dogg, Young Jeezy, Bun B

I disse Dr. Dre-dager (Dre Day all year!) lanserte vestkystartist Warren G EPen Regulate… G Funk Era, Pt. II så å si simultant. Det er lenge siden mannen bak, ja, du vet hvilken låt, har levert musikk, og fem spors-EPen er et nice tilskudd til Compton: A Soundtrack. Men la oss snakke om det viktigste: avdøde Nate Dogg, den originale rapcrooneren, er å høre på fire kutt. Det er uutgitt vokal, så dette sporet og resten av utgivelsen er et must for alle som er svake for silkestemmen.

Ali Soufi

Dej Loaf – “Desire”

Hun er så kul. Rapper og sanger Dej Loaf lanserte EPen #AndSeeThatsTheThing rett før (det som skal være) årets varmeste måned rundet av. Seks spor, digge greier hele bunten. Men jeg vender som oftest tilbake til “Desire”, åpningskuttet som har orientalske strenger, svaiende basslinje og selvfølgelig Dej Loafs ekstremt karakteristiske stemme. Vibbete.

Ali Soufi

Elijah Blake – Everyday

Mannen som har skrevet låter for Rihanna og Usher («Climax») har også sluppet et av årets bedre album under eget navn. Andresingel «Everyday» viser hans evne til å skrive gode låter, og kanskje enda mer hans enorme vokale prestasjoner.
Mats Borch Bugge


Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!