Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 26:

Meek Mill – “Check”

Internettet tøyser med at Meek Mill rapper som om mikrofonen er i et annet rom: Philadelphia-artisten er, som vanlig, bråkete på sin nyeste singel “Check”, produsert av unge Metro Boomin. Sporet er hentet fra debutoppfølgeren Dreams Worth More Than Money som lanseres en gang i høst.

Ali Soufi

Hester V75 – “Secta”

Veldig kul låt fra nykommerne i Hester V75. Produsenten bak den fete raplåten, Niilas, er også Ukas Urørt. Særdeles vibbete opplegg fra en entusiastisk gjeng. Mer sånt, takk.

Ali Soufi

Vince Staples – “Get Paid” ft. Desi Mo

Beistet Staples fra Long Beach går hardt inn på den enda hardere låten “Get Paid”, gjestet av Desi Mo. Sporet er singel nummer to fra albumet Summertime ’06.

Ali Soufi

Lamb of God – “512”

Andresingelen fra kommende Sturm Und Drang (24. juli) er enda fetere enn førstesingel “Still Echoes”, utrolig nok. Med “512” har groovemetal-prinsene (Pantera er fortsatt så vidt konger) endelig truffet den samme nerven som har manglet de siste årene. To fun facts på tampen: Sturm Und Drang betyr btw storm og stress (om du hadde glemt tyskordboken på skolepulten), og det er ingen tvil om at Richmondbandet har opplevd det siden sist utgivelse – vokalist Randy Blythe ble i 2012 fengslet to år etter en Lamb of God-konsert i Tsjekkia hvor en fan mistet livet etter et mislykket stage dive. «512» var nummeret på cellen Randy satt i.

Tete Lidbom

Foals – “What Went Down”

Foals er straks klare med albumet What Went Down (28. august) og tittelsporet er første smakebit. En fem minutter lang rocker som sender melodilinjer i lengderetningen helt frem til vokalist Yannis Philippakis mister det og låta imploderer. Foals låter med «What Went Down» røffere enn noen gang, uten å miste ansikt.

Tete Lidbom

High On Fire – “Luminiferous”

Gitarvirtuos og “baris”-entusiast, Matt Pike i High On Fire, “avslørte” nylig i et intervju med Rolling Stone at han tror romvesener styrer verden, 9/11 var en insidejobb og at tekstene på High On Fires nye plate vil få han skutt. Mao. riffglade konspirasjonsteoretikere får dosen sin og vel så det på High On Fires nye fullengder. Som alltid høres det ut som Motorheads kjappe punkmetal blanda med Pikes gamle band, ikoniske Sleep, ispedd Des Kensels proggete blastbeats.

Jørn Kaarstad

Everytime I Die – “A Strange Loop”

De sjangerflørtene hardcore-punkerne i Everytime I Die følger opp fjorårets “From Parts Unknown” med den minst like strålende EPen Salem. Adrenalinkicket “A Strange Loop” er litt over to minutter med deilig riffing, eksplosiv energi og Keith Buckleys fiffige tekster. Akkurat sånn vi liker dem. “Live forever just once!”

Jørn Kaarstad

Camera Shy – “Your Only One”

Frontmannen i shoegaze-bandene Whirr og Nothing, Nick Bassett, har bytta ut dronete rock med den enkleste sommerpop når han platedebuterer med denne duoen. De jangly gitarene han spiller har av en eller annen grunn alltid hørtes best ut i juni og juli, og i kombinasjon med Alexandra Mortes lyse vokal blir denne låta og plata den er med på soundtracket til ferien min.

Amund Grepperud

Jaakko Eino Kalevi – “Mind Like Muscle”

Jaako Eino Kalevi er det beste finsk kulturliv har avlet frem siden Alvar Alto, Marimekko og 22-Pistepirkko. Kalevi er en kreativ multi-instrumentalist som lager passe alternativ og fasettert popmusikk med nostalgiske referanser. Ikke helt ulikt Ariel Pink, som han visst nok skal ha delt seng med.

Trine Sollie

Robyn & La Bagatelle Magique – “Love Is Free” ft. Maluca

Robyn beviser nok en gang at hun er (og blir) nordens råeste popartist. Denne gangen med La Bagatelle Magique, et prosjekt med Markus Jägerstedt (som spille keys i bandet hennes) og den avdøde svenske produsenten Christian Falk. Robyn sa til P3Ruben tidligere i uken at “man må våge å være i livet” og sjelden har jeg hørt bangere som formidler mot like godt som dette.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!