Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 25:

Jenny Hval – “That Battle Is Over”

Jenny Hval er dama bak uttrykket “Soft dick rock” – og generelt en sitatmaskin. Hun opererer i krysningspunktet mellom pop, kunstmusikk og samfunnskritikk, og slapp nettopp albumet Apocalypse, Girl. Hun skriver hemningsløst om sex, kropp og samfunn – men ikke på en belærende måte. Derimot er hun både vittig og skarp, og en kjærkommen stemme i ordskiftet. “That Battle Is Over” slentrer seg fast i hjernebarken, og er blant annet krydret med perkusjon fra trommisen i Swans, som gjennom denne låta slår et slag for “å få congas tilbake i popmusikken”.


Trine Aandahl

Hudson Mohawke – “Scud Books”

Albumet Lantern var en liten skuffelse, men det finnes uansett høydepunkter på fullengderen til skotten. Når han ikke driver med popfrierier på platen, så får man klassisk HudMo-materiale: Kantete og kaleidoskopiske beats, her representert via oppløftende “Scud Books”.

Ali Soufi

Klish – “Katta & hunda”

Rapperen beskriver godt da han kaller singelen for en gangsterballade. Klish, som jobber med debutoppfølgeren, har levert bra en lang stund og gjør det igjen med “Katta & hunda”. Catchy hook, rått produsert.

Ali Soufi

Widowspeak – All Yours

I min bok er dette allerede årets beste høstlåt. New York-duoen har gitt ut tre album på den helfrekke etiketten Captured Tracks, og snart kommer deres fjerde, der dette er tittellåten. Midt i blinken for fans av Beach House og Mazzy Star. Storslagen og emosjonell..

Jørgen Hegstad

Sweet John Bloom – New Identity Crisis

For de av oss som feirer Guided By Voices Day er debutalbumet Weird Prayer til dette amerikanske bandet en gullgruve. Produsert av folk som står bak utgivelser fra bl.a. Speedy Ortiz, Dinosaur Jr og Battles er dette en sprek blanding av powerpop, rockabilly og indie.

Jørgen Hegstad

Laarhöne – “Du tar feil”

Skatepunkerne i Laarhöne er ute med en finfin norskspråklig vri på NOFX sin eminente “Your’re Wrong”, spekket med Greg Graffinske koringer i deilig d-beat. Tommel opp!

Jørn Kaarstad

Desaparecidos – “MariKKKopa”

Det tok 13 år, men nå kommer endelig Conor Oberst (Bright Eyes) sitt “punk”-sideprosjekt med nytt materiale. Gjengen har sluppet flere bra låter opp mot fullengderen “Payola” som kommer litt senere i juni og i dag kom “MariKKKopa”. Musikalsk leker de seg med alt fra indie/alt.rock til den emosjonelle poppunken til nyere Epitaph-band. Fin låt!

Jørn Kaarstad

Blonde – “All Cried Out (Oliver Nelson Remix)”

Nu-disco-kungen fra Stockholm leverer som alltid, nå med en ny top notch remix av klubbhitten til Blonde.

Wolfgang Wee

Grace ft. G-Eazy – “You don’t own me”

En godbit for alle soulglade Amy Winehouse og Duffy-fans som også liker det stort og røft. Denne kan fort bli en landeplage verden over.

Wolfgang Wee

Beglomeg- “Eau de Cologne”

Beglomeg insisterer på å bli beglodd og det oppleves som en tilnærmet umulig å ta blikket (eller øra da) fra dette skittene storbandet når du først har fått fot. Eau de Cologne ble lansert sammen med et begrenset opplag parfyme, noe som sier litt om bandets fantasi og humor. Dette gjenspeiler seg også i musikken som er underholdene, energisk, smått psykedelisk og i så måte oppleves både etterlengta, unik og kårni. Beglomeg er ikke for hvermansen, men er du åpen for musikk som er fyrrig, sjangeroverskridende og med et forrykende tempo er dette en låt for deg.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!