Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Skaterboy Rico – “Mars” ft. Imsito

Det spirer og gror som vanlig i Bergen. SexySnake-produserte “Mars” traff internettet i forrige uke:
– Storyen bak låten handler om at man møter en kvinne som er utenomjordisk perfekt, men på grunn av alt hat på jorden så blir kjærligheten ødelagt, sier r&b-godguttene Skaterboy Rico og kollega Imsito til P3. Svulstig, men meget potente greier.

Ali Soufi

Boosie Badazz – “Drop Top Music” ft. Rick Ross

Mannen, som står bak den aller hardeste raplåten jeg vet om, er tilbake etter å ha vært på “ferie” en god stund. Og Baton Rouge-rapperen er i form. Selvfølgelig er Touch Down 2 Cause Hell cirka ti låter for lang, men det finnes likefullt mye fett å hente fra fullengderen. “Drop Top Music” med eks-fengelsbetjent Ross er klassisk Boosie Badazz på alle måter – hardt, påtrengende og viktig.

Ali Soufi

Zeke – “Curious”

Jeg vet lite om denne karen, men han kan lage digge r&b-låter. Noen ganger er det nok. Stemmen til Zeke kan minne om Tory Lanez‘, verdt en lytt eller fire. “Curious” er hentet fra albumet Good Company.

Ali Soufi

Jamie XX, Young Thug, Popcaan – “I Know There’s Gonna Be (Good Times)”

Møtet mellom sofistikert, britisk klubbmusikk, sørstatsrap og karibisk dancehall låter så mye bedre enn du skulle tro ut fra den beskrivelsen. Britiske Jamie Smith er kjent fra The XX, men viser her at han har flere sider å spille på. “I know… “er bygget rundt et sample av gruppa The Persuasions fra 1972, og kan fort ende opp som årets definitive sommerlåt.

Trine Aandahl

Destroyer – “Dream Lover”

Canadiske Dan Bejar er med i The New Pornographers, men lager også nydelig solomateriale. “Dream Lover” er langt mer rocka enn sist vi hørte fra ham (fantastiske Kaputt fra 2010), men saksofonen og euforien er fremdeles høyst tilstedeværende, sammen med Bejars fløyelsmyke, dype stemme.

Trine Aandahl

Farao – “Hunter”

Farao heter egentlig Kari Jahnsen, og sto for det mest spennende bidraget i fjorårets Urørtfinale. På sin nye låt lar hun den mystiske vokalen spille opp mot kald og repetitiv elektronikk. “Hunter” er et eksentrisk stykke pop med stor påvirkningkraft.

Trine Aandahl

Unknown Mortal Orchestra – “Necessary Evil”

En perfekt låt for døsige dager. “Necessary Evil” er hentet fra Portland-bandets tredje fullengder, og komboen pumpeorgel, groovy bass og varme blåsere tar oss rett tilbake til 70-tallet.

Trine Aandahl

FIDLAR – “40oz. On Repeat”

Gla’guttene i FIDLAR (bandnavnet betyr Fuck It Dawg Lifes A Risk) kom i 2011 med et stykk perfekt hedonistisk garagepunk med låter som “Cocaine”, “Cheap Beer” og “Wake Bake Surf”. Den problemfrie tematikken fortsetter på loner-anthemet “40oz. On Repeat” som kom i går. En sommerlig garagerocker om det å drikke seg snydens på “malt liquor”.

Jørn Kaarstad

Weedeater – “Cain Enabler”

Noen dager trenger man seig støyete stonermetall. De dagene er North Carolina-baserte Weedeater en fin trio å lene seg på. Nyeste plata “Goliathian” får terningkast fire av P3.no og inneholder flere sløye sludgere for seige dager. “Cain Enabler” er Weedeater på sitt beste; kompromissløs stonerrock med et mål for øre; å groove mest mulig.

Jørn Kaarstad

Ampmandens Døtre – “Deg være ære”

De norske sludgepunkerne i Ampmandens Døtre ga for et par uker siden ut “I Tre Volti Della Paura”. På “Deg være ære” drar powertrioen paralleller til både Eyehategod og Kylesa før det ender i et Seigmensk (av alle ting) outro/refreng. Fin låt!

Jørn Kaarstad

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!