Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 21:

La Luz – “You Disappear”

Late sommerdager passer La Luz sin solfylte surfrock best, og siden de nærmer seg gledes det over ny singel. Kvartetten fra Seattle fortsetter å skue skamløst tilbake til 50- og 60-tallets gitarbonanza, men har utvikla seg siden sist. Noe av det nye kan tilskrives Ty Segall, som er hyra som produsent fordi damene ville ha et råere uttrykk på andreplata.

Amund Grepperud

Bendik + Arif – “Knust glass”

Bendik har lenge vært på en musikalsk vandring i mørket, hjertesorgen har vært perfekt akkompagnert av lydbildet. Og selv om Silje Halstensen fortsatt beskriver det vanskelige i romantikken er lyset nærmere enn noen gang på hennes nye «Knust glass». Sammen med Arif og produsent Axxe byr hun på en slående vakker pop-perle som garantert kommer til å treffe deg rett i hjertet og uten tvil vil utvide hennes allerede voksende fanskare.


Marie Komissar

Alessia Cara – “Here”

Hun er 18, fra Ontario, signert til Def Jam og sier ikke nei takk til samples med verken Portishead eller Isaac Hayes. Det er stort sett hva jeg vet om dette åpenbare stjerneskuddet. Men det holder. Jeg skjelver i stolen på samme begeistrede vis som første gang jeg hørte Tweet eller Frank Ocean, og går i ett med den slepne stemningen, den overmannende stemmen hennes og alt det hun synger om å føle seg utilpass. Puh.


Ruben Gran

ASAP Rocky – “Everyday” ft. Rod Stewart, Miguel, Mark Ronson

Du skal ha helt spesiell innsikt om du så denne komme; ASAP Rocky på samme låt som Rod Stewart (google han). Det er dessuten verken Stewart fra Faces-tiden eller den lange solokarrieren, men fra da han så vidt sang med Python Lee Jackson i 1972. Fin låt det, glimrende brukt av Mark Ronson her, når hele denne låten bygges rundt det bluesa og nedpå, men kraftfulle sampelet som åpner den. Nytt album kommer fra Rocky i juni. Gleder seg.

Ruben Gran

Anti-Flag – “Brandenburg Gate” ft. Tim Armstrong

Utenom Rise Against er det få band som lager like stadiumsvennlig politisk pop-punk som det Pittsburg-punkerne i Anti-Flag gjør på en god dag. Sosialist-hymnen “Brandenburg Gate”, første smakebit på “American Spring”, er engasjerende, fengende og en låt skreddersydd for allsang. Rancid-sjef, Tim Armstrong, hjelper også til, og selv om han kun bidrar med et par linjer vokalt, tipper jeg at lead-introen er Armstrongs verk. Knall låt!


Jørn Kaarstad

Adam Nilsson & Insatsstyrkan – “112”

Stilett-frontmann og tidligere Tysta Mari-vokalist, Adam Nilsson, gateguttenes svar på Håkan Hellstrøm, går solo. “112” er første låt ut og ligger tett opp mot det Nilsson til daglig gjør i Stilett. Melodisk og skitten gatepunk tungt inspirert av alt fra Charta 77 og Asta Kask til Rancid, men hele tiden med Nilssons melankolske undertone i bunn. Fin låt!


Jørn Kaarstad

Blonde – “All Cried Out” (Oliver Nelson Remix)

Svenske Oliver Nelson er Stockholms nye nu-disco-konge, og leverer digg som alltid med sin nye remiks av Blonde.


Wolfgang Wee

LANY – “ILYSB”

Nydelig, chill og sommervennlig låt fra en amerikansk trio. ILYSB står for «I Love You So Bad», og passer perfekt som en drømmer-om-deg type låt, eller som et supplement til forspillet med din kjære.

Wolfgang Wee

Ary – “Higher”

For en glede det er når unge damer kommer fra tilsynelatende ingensteds og tar deg med storm! Ary er et navn du bør merke deg, jeg har stor tro på at det kommer mye gull fra henne fremover. Debutsingelen «Higher», som er produsert av Carl Louis, leder tankene til både Røyksopp, The Knife og Aurora Aksnes. Dette er definisjonen av coolness. Stemmen, det mørke klubbpreget og filmatiske drivet gjør at denne låten blir min følgesvenn gjennom våren og sommeren.

Trine Sollie

Jordan Bratton – “Danger” ft. Fabolous

Bratton har en sexet stemme ala r&b-maestro Frank Ocean. Sporet “Danger”, med den slicke rapveteranen Fabolous på laget, ble riktignok gitt ut i fjor via den strålende teipen The Grey Area, men er nå relansert med EPen Youth. Digg vibb er nøkkelordene her.


Ali Soufi

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!