Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 20:

Ciara – «Dance Like We’re Making Love»

Jeg husker utrolig godt første gang jeg hørte Frank Oceans Nostalgia Ultra, og rett og slett ble blåst av banen. Slik er det ikke med Ciaras nye album, Jackie, men det har absolutt noen minneverdige øyeblikk som årets «Novacane»-øyeblikk «Dance Like We’re Making Love».

Marie Komissar

Nao – “Inhale Exhale”

Jeg har holdt et øye med gullstrupen fra Storbritannia en stund nå og har bestemt meg for at hun er øyrikets mest spennende nye stemme, med sin særegne vokalprakt og fraseringer som en ung Janet Jackson. Hun jobber mye med A.K. Paul, broren til den mystiske Jai Paul, og ble du også revet med av «BTSTU» og «Jasmine» kommer du til å elske det Nao gjør på sin nye EP February 15. Du kommer forresten til å elske det uansett!

Marie Komissar

Metz – “Landfill”

Andrealbumet til krafttrioen fra Toronto har vært etterlengtet på denne kanten. De smelte til med en av årets debuten i 2012, og har siden vist seg som et sinnsvakt rått liveband i Norge flere ganger siden da. Oppfølgeren II innfrir til de grader, med hakket mer brutalitet og – som på dette kremsporet – krakilskhet vi må til The Jesus Lizard for å trives like godt med.

Ruben Gran

Kevzta – “Leo Ni Leo”

Det smaker ekstra godt når det ikke er hverdagskost. Bra soulmusikk fra Norge for eksempel. Danseren Kevin Mbugua har heldigvis tatt steget frem til mikrofonen og blitt til Kevzta. Denne møre singeldebuten skaper forventninger jeg ikke kan huske å ha hatt til noen artister innen sjangeren her til lands noen gang.

Ruben Gran

Red City Radio – “Two Out of Three Ain’t Rad”

Jeg elsker Oklahoma-baserte Red City Radio, siden EPn To the Sons and Daughters of Woody Guthrie har de levert bunnsolide og fantastiske album på løpende bånd, med 2013s Titles som en foreløpig høydare. Den selvtitulerte oppfølgeren til 2013s beste album er ute nå og kvartetten finsliper uttrykket. Den entusiastiske Orgcore-punken til Garrett Dale & co befinner seg i et landskap som bør appellere til fans av alt fra Hot Water Music, Against Me! og The Lawrence Arms til Off With Their Heads. “Two out of Three Ain’t Rad” er en melodiøs, oppløftende og ekstremt catchy låt som garantert får fram både smil og stemme!

Jørn Kaarstad

Poison Idea – “Bog”

Gitarist Tom “Pig Champion” Roberts er død, trommeslager Steve “Thee Slayer Hippy” Hanford er i fengsel (for et knippe apotek-ran), men vokalist og eneste gjenværende orginalmedlem, Jerry A. holder fremdeles koken. Det har resultert i hardcorepunkerne i Poison Ideas syvende fullengder Confuse & Conquer. Portland-punkerne, som blant annet har inspirert både Turboneger og Zugly her hjemme, skapte seg et navn med sin nihilistiske og hedonistiske sjangerblandende punk rock med ikoniske Feel The Darkness og Kings of Punk på 80- og 90-tallet. Og selv om vi ikke helt føler mørket på hele “Confuse & Conquer”, finnes det hederlige unntak som vitner om gammel storhet. Som for eksempel på albumåpner “Bog” som de garantert tar når de gjester Oslo i sommer.

Jørn Kaarstad

Joanna Gruesome – “I Don’t Wanna Relax”

På mandag slapp Cardiff-bandet sitt andre album Peanut Butter, som er et muntert møte mellom fuzz og sommerlighet. Mange bra låter på det albumet, dette er favoritten denne uka. For alle fans av nittitallets mer støyende sider.

Jørgen Hegstad

Split Seconds – “Is This What I Get?”

The Split Seconds er et punkband fra Maryland (ikke å forveksle med det også ålreite, australske bandet Split Seconds), som har en EP ute nå, breddfull av poppunk/powerpop/garage av Buzzcocks-kvalitet. Perfekt for årets roadtrip-spilleliste.

Jørgen Hegstad

And So I Watch You From Afar – “Redesigned a Million Times”

Mitt favoritt-instrumentalband, And So I Watch You From Afar fra Nord Irland er nå aktuelle med sitt fjerdealbum Heirs, og følger opp den lyse stemningen fra 2013s All Hail Bright Futures. På fargerike Redesigned a Million Times øser de også på med herlig gjengvokal som gir bandet en ny dimensjon. Musikk blir ikke mer vårlig enn dette for meg. Heia Nord Irland!

Tete Lidbom

Dendritic Arbor – “Murmuration End”

Bryt opp den våryre stemningen med Dendritic Arbors sjangerblanding fra helvete, og nyt lyden av instrumenter som krasjer sammen på fabelaktige Murmaration End mens du jakter på innpåslitne måker og overtente longboardentusiaster. Murmaration End finner du på månedens beste metalutgivelse, Romantic Love. Pennsylvania-bandet er kanskje vanskelige å sette i bås, men minner en del om New Yorks Pyrrhon , som for øvrig ga ut et av fjorårets sterkeste metalalbum The Mother of Virtues.

Tete Lidbom

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!