Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Mikal Cronin – Feel Like

Strøkent i tide for lysere tider, kommer en av nyere tids største fuzzpopmestere endelig med tredjealbumet sitt, 3. Uten å gå proggen i næringa har han på dette albumsporet hanket inn strykere og pedaler med hakket mildere effekter enn han ofte omgir seg med. Dette er låta du hører på mens du sykler hjem på morgenkvisten fra festen på stranda i sommer. God tur.

Ruben Gran

Andreya Triana – That’s Alright With Me

Jeg er uhyre skeptisk til retrosoul. Tenk bare hva som skjedde med Raphael Saadiq, som gikk seg bort i behovet for å gjenskape gamledager til fordel for å skape noe genuint nytt. Noen ganger fungerer det derimot utmerket, som på denne øreperlen fra denne engelske gullrøsten. Dette er aldri sidrumpa eller møllkulebefengt, bare frisk, ettertenksom soulmusikk med den rette, svale brisen, refreng som fordrer gjentakelse og en stemme å bli skikkelig glad i.

Ruben Gran

Slug – Eggs And Eyes

Slug er britiske Ian Black, tidligere turnébassist for Field Music, og dét kan man høre på debutalbumet Ripe,som er ute nå.Frekke, angstbiterske tekster over funky, Spoon-aktige melodier og fengende som bare juling.


Jørgen Hegstad

Tamaryn – Hands All Over Me

Newzealandske Tamaryn er snart klar med tredjealbumet Cranekiss, hvor hun blant andre jobber med
Jorge Elbrecht (Ariel Pink). Resultatet er en slags blanding av Tame Impala og Sugababes (da de samplet Gary Numan); spesielt kan man høre
sistnevnte inspirasjon på «Hands All Over Me».Jørgen Hegstad

Chedda Da Connect – “Flicka Da Wrist”

Med jevne mellomrom bobler undergrunns hiphop-bangere opp til overflaten og blir megahits på både klubb og radio. Ace Hoods “Bugatti”, O.T. Genasis sin “CoCo”, Dej Loafs “Try Me” og Fetty Waps “Trap Queen” er et par eksempler på slike låter som har blitt allemannseie. Jeg tør spå at Chedda Da Connect er nestemann ut til å få en slik status med sin strenge, men svært klubbvennlige rapbanger «Flicka Da Wrist».

Marie Komissar

Millencolin – Perfection is Boring

De svenske softcore-heltene i Millencolin er ute med sitt første album på 7 år, “True Brew”. Slippet ble markert med den strålende førstesingelen “Sense & Sensibility”, uten at plata helt greide å følge opp denne, med et par hederlige unntak. “Perfection is Boring” er et av disse. Garantert allsang på Malakoff og Slottsfjell i sommer!


Jørn Kaarstad

The Good The Bad and The Zugly – “Dad Brains”

Få, om noen, Norske band har begeistret meg like mye som Zugly gjorde med debuten “Anti World Music”. Nå kommer oppfølgeren – og oppskriften er mye den samme – om litt hardere. Gammal Turboneger miksa med alt fra The Dwarves og Zeke til Guttermouth, mens nyvokalist Ivar Nikolaisen (Silver) snerrer som en frådende hund. Nydelig. Siste smakebit, “Dad Brains”, er en perfekt oppsummering av Norges beste band. Rask snotty punkrock, med hardcore-elementer, som veksler mellom det harde og det ekstremt catchy i et perfekt symbioseforhold.

Jørn Kaarstad

Karl William – “Ingen tørre øjne”

Det var på tide at den danske r&b-flammen leverte oppfølgeren til fjorårets glitrende EP, Døende. På sitt beste er Karl William utvilsomt noe av det deiligste jeg kan høre på. Svevende og forførisk synthklipring, melodiske vokalharmonier og tåkete lydbilde – uten å være pretensiøs som sjangerkollega The Weeknd. Fjærlette «Ingen tørre øjne» er hentet fra ti spors-albumet Placebo som ble lansert denne uken.

Ali Soufi

Fay Wildhagen- “Lionheart”

Jeg har ventet i spenning siden hennes første singel «We Are» (som gikk sin seiersgang på P3) ble sluppet i fjor sommer. “Lionheart” er av en litt annen karakter, den er ikke like allsangvennlig, men full av trøkk, fengende gitarer og klarer du si ååå kan du nok synge med her også. Dette er første smakebit fra Wildhagens debutalbum som slippes 1.juni.


Trine Sollie

Silvana Imam- “Tänd Alla Ljus”

Svenske Silvana Imam (med foreldre fra Syria og Litauen) er nærmest blitt et symbol på den moderne kampen mot rasisme, homofobi og sexisme. Hun er en sjeldent god formidler og befester med denne låten sin posisjon som den mest interessante stemmen i skandinavisk rap. Til sommeren kan du se henne opptre på Øyafestivalen og Trænafestivalen.

Trine Sollie


Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!