Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 39:

Ruben Gran

Bad Moves – “Spirit FM”

Noen ganger, nei ofte, er det eneste man trenger man ikke stort annet enn hypermelodiøs kraftpop med refreng å ralle med til og gitarer og svinge seg med. Bad Moves driver masse med det på albumet Tell No One, og på denne låta spesielt. Da er det lett å glemme at det begynner å bli mørkt ute.

Peder Haugfos

Fay Wildhagen – ” __Awake”

Denne låta får meg til å drømme meg bort fra kontorlokalet og ut i høstfjellet. Gitar-viritous, låtskrivertalent og friluftsentusiast Fay Hau Wildhagen er ute med et nytt bunnsolid album. Folkpop og visepop er det mange som har valgt å kalle musikken hennes. Albumets elleve lydspor rommer alt fra storstilt og nesten orkestral musikk til roligere og mer visepregede; noen til og med med hint av Bon Iver. Godt valg av musikk nå som nettene blir lange og kulda setter inn!

Lou Phelps, KAYTRANADA, Jazz Cartier – “Come Inside” (Kaytranada Edit) –

Heng opp ei discokule i stua di for denne kanadiske stjernetrioen har skjønt det. Med jazzete funk-beats og disko kombinert med vokal innen hip hop/R&B-segmentet, så er dette ei låt som får det til å rykke i den såkalte rockefoten. Kaytranada og Lou Phelps er brødre og sammen med rapperen Jazz Cartier har de tatt litt herfra og litt derfra og kommet opp med en meget dansbar og jovial låt.

One More – “Yaeji”

Dette er musikk for klubbelskerne der ute! Med elemeter fra både hiphop, house og club så er dette en smyger av en låt som får det til å danses på dansegulvet. Yaeji er en koreansk/amerikansk DJ, produsent, rapper, sanger, grafisk designer (i hennes Instagram-bio står det “I`m into it all”) som med tunge beats og drømmeaktig vokal på både engelsk og koreansk får det til å låte passe tøft uavhengig om du forstår teksten eller ei. Sjekk for all del også ut låta hennes “Raingurl” og hennes DJ-set for Boiler Room på Youtube.

Anab Ayan Suleiman

Charli XCX – “Focus” (yaeji remix)

Sommeren er offisielt over, og kulden er godt på vei inn. Akkurat i tide slipper den koreanske New York-baserte dj-en en remiks som garantert kommer til å få deg til å svette på dansegulvet denne høsten. GODMODE-yndlingens tolkning av Charli XCX sin “Focus” er befriende, sprettende deep-house, som også inkluderer hennes egen vokal.

Alice Refsdal

French Montana – “No Stylist” ft. Drake

Av en eller annen grunn gir høsten meg et behov for musikk med attitude på ørene når jeg sykler til jobb. “No Stylist” av French Montana og Drake gir meg akkurat den starten på dagen jeg trenger, og jeg går inn dørene på jobb med brede skuldre og en “slow-motion walk” (i hodet mitt i alle fall). De myke rytmene og harde basslinjene lar meg fantasere om å være akkurat like hardcore som jeg liker å tro at jeg er. Denne kan du drop it low til hele uken!

Ali Soufi-Grimsrud

Joey Purp – “Bag Talk”

Pianoet her er så herlig dyster, som en slags mørk versjon av det Dr. Dre har levert oppi gjennom årene. Joey Purp forteller oss over denne lumske beaten hvordan han har beholdt gatekredibiliten i orden selv om inntekten hans har økt betraktelig.

Paria – “Casual”

Det er bare noen med denne låten som får meg til å lete frem ommat-knappen før låten er over. “Causal” er en av de bedre pop/r&b-låtene undertegnede har oppdaget den siste tiden. Den går djupt og sensuelt og det er bare riktig.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!