Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 38:

Peder Haugfos

Mitch Murder – “The Line”

Musikken som får deg til å føle at du står på rulleskøyter langs Miami Beach 30 år tilbake i tid. Dette er synthwave-musikk med tydelige 80-talls-referanser laget av den svenske musikkprodusenten Mitch Murder. Låta er hentet fra det nye albumet Selection 5, hvilket inneholder 12 låter nokså ulike hverandre. Noen låter får deg til å føle du er med i en vignett til et 70-talls-talkshow, noen er litt mer jazza og med hint av cheesy bossa nova og noen kan minne om diverse 80-talls-pop-slagere du har nynnet på i mange år. Fellesnevneren er oppløftende, god stemning.

Uppermost – “Under Control”

Den franske produsenten Uppermost leverer stemningsfull elektronika som passer godt inn nå som høsten er i anmarsj og vinteren plutselig dukker opp. Uppermost beveger seg innen det chille segmentet og sjangre som progressive house, electro house og electroclash. Hans nye album Given By Nature er som navnet tilsier musikk som passer godt til aktiviteter i eller til bilder av vill, vakker, norsk natur. Om du liker Deadmau5 er dette musikk for deg.

Billx – “We Are the Ravers” ft. Lily Jung

Dette er låta du hører på når du skal tidlig opp om morgenen, men ikke vil stå opp. To kopper kaffe og denne på øret vil være perfekt. Låta egner seg også for dansegulvet etter 03:00.
Billx er en fransk rave-produsent som tar med seg elementer fra psytrance og hardstyle blandet med noen form for østlig vokal og harde basslinjer. Låta har riff som tidvis minner om den kjente gruppa Die Antword og på lik linje med Die Antword så er dette beinhard musikk.

Ali Soufi-Grimsrud

Swiss Beatz – “Pistol On My Side” ft. Lil Wayne

Noen ganger det godt å høre velkjente toner. Som Swizz Beats sine harde signaturtrommer og pianoakkorder som lyssetter Lil Waynes velkjente raspete stemme. Barske “Pistol On My Side” er løftet fra det forestående oppfølgeralbumet til førstnevnte. Hvis dette er en smakebit så vet jeg om noen nakkemuskler som kommer til å få kjørt seg når Poison er ute i starten av november.

Wale – “My Boy” ft. J. Cole

Først og fremst – grov beat! Et fett og laidback driv kjører låten fremover. En låt som passer bra til, tja, rappete rappere som Wale og især J. Cole. Ommat, takk.

Ruben Gran

6lack – “Seasons” ft. Khalid

Altsåååå. Det er mye på East Atlanta Love Letter-albumet til 6lack som er best akkurat nå. I hvert fall for oss med svakt hjerte for saktegående bangers levert av rå vokalister. For all del, 6lack er ikke en fantastisk vokalist. Men han er så fordømt…til stede. Khalid har derimot en stemme som knekker meg fullstendig. Idet de to slår røstene og evnene sammen i denne tårevåte samlivsbangeren, med håpet – sommeren! – strålende i horisonten, er jeg godt rustet for høstsesongen.

Low – “Disarray”

Ikke spør meg hvordan resten av Double Negative låter. For all del, jeg er nysgjerrig. Jeg skal høre på det. Low har stadig levert smekker slowcore siden tidlig 90-tall, om enn med varierende interesse fra undertegnede. Enn så lenge har jeg imidlertid mer enn nok med dette avslutningssporet på tolvteskiva deres.

Noen ganger sjekker jeg ut sistesporet først. Det sier mye om, ja folk, hvordan de velger å sette punktum for et lengre verk. Og Low gjør det så sterkt at jeg ikke har kommet lenger. Eller bakover, om du vil. Det er ikke et snev av uorden i denne låta. Derimot er det minimalistiske, nærmest industrielle, kompet stramt og strengt. Teksten mer enn hinter om tunge tider, men er samtidig rene selvhjelpspoesien å regne. Sedvanlig levert med engellik vokal. Pjuh. Jeg setter punktum nå.

Anna Nor Sørensen

Yves Tumor – “Lifetime”

Det er som å være med på en reise gjennom hele følelsespekteret ditt på tredjealbumet til den mystiske, og ikke minst geniale, eksperimentelle artisten Yves Tumor. Låta som skiller seg mest ut i mine ører er uten tvil “Lifetime”. Skarpe trommer og lagvis vokal, ispedd uforutsigbare pianolinjer og melankolske strykere gjør denne låta til det perfekte regnværsdag-soundtracket.

Mall Girl – “Slay Queen”

Vi trenger alle en påminnelse om at vi er en “slay queen” en gang i blant, og norske Mall Girl har påtatt seg dette ansvaret med deres debutsingel. Altså, gitarriffene gir meg liv og kreds til trommisen for digge overraskelsesmomenter. Tror vi gjør lurt i å følge nøye med på denne gjengen fremover.

Hater – “Fall Off”

Jeg vil tørre å påstå at svenske Hater er indie-pop på sitt beste. Det er noe ujålete over låtene deres, og de melankolske gitarriffene og stemmen til Caroline Landahl treffer meg rett i mitt kalde hjerte. “Fall Off” er nok et eksempel på dette og jeg tror faktisk du trenger denne låta i livet ditt.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent

No Rome + The 1975 – “Narcissist”

Jeg klarer virkelig ikke å slutte å høre på denne. Den filippinske rapperen har fått med seg The 1975 på “Narcissist” fra hans seneste EP, RIP Indo Hisashi. Begge parter er fra samme plateselskap (Dirty Hit), det var bare et spørsmål om når de skulle samarbeide. Gjennom låta hører vi et nydelig sample fra “Solo” – som tilhører den sørkoreanske artisten Jay Park – og det er seriøst noe av det fineste jeg har hørt hittil i år.

Alice Refsdal

Seinabo Sey – “Never Get Used To”

Funken lever i beste velgående med Seinabo Seys nye låt “Never Get Used To”. 2018-albumet I’m A Dream kommer tre år etter siste plateslipp, men den svenske artisten og låtskriveren holder trofast på de “groovy” tonene. “Never Get Used To” mikser håpefulle synth-bevegelser med en tekst som svermer rundt en lengtende melankoli. Dette er en låt du kan både danse og gråte til! Ønsker du en sjelfull kveld fylt med funky rytmer og groovy basslinjer trenger du ikke vente lenge. Dama med den mørke og mystiske stemmen skal selvsagt på turne, og kommer til Oslo i november!

Khalid- “Better”

“Bigger and better” er ikke bare et uttrykk i møte med denne unge artistens musikk. Khalid gjorde det stort med hans første album American Teen, og låta “Young Dumb & Broke” var å høre nynnende rundt hvert hjørne over lang tid. Ett år senere, i en alder av bare 20 år, gjør han det igjen. Singelen varmer opp til et nytt kapittel, med en enda sikrere identitet innenfor samtidsR&B-en.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!