Christine live: Arshad Maimouni

R&b-håpet fremførte debutsingelen “Definere meg” og covret Cashmere Cats “With Me”. Se og hør alt her.

“Låta “Definere meg” av Arshad Maimouni er en ektefølt, dels fortvilt, r&b-perle om fordommer, og forfriskende lytting. Norsk r&b er mangelvare, og låta blir ikke mindre imponerende når man tar Arshads alder med i betraktning – han fyller 20 år i dag”, skrev kollega Trine Aandahl om stjerneskuddet i desember.

Arshad Maimouni. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Arshad Maimouni. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

På P3s toppliste

Artisten fra Grønland, Oslo, har begeistret mange med nevnte debutsingel. På mandag gjestet han Christine og fremførte “Definere meg”, i tillegg til å covre produsentstjerneskuddet fra Halden, Cashmere Cat.

SE VIDEOENE NEDERST I SAKEN

“Frihet” var det Arshad tenkte da han valgte å covre “With Me”-kuttet til produsenten, som ble kåret til årets nykommer på P3 Gull. – Beats uten vokal, tenkte jeg. Muligheten til å snakke piss, sier han om valget.

– Du har jo laget låten som våre kolleger i P3 har kåret til den syvende beste norske låta i 2013. Hvordan føles det? spør programlederen.

– Utrolig takknemlig. Jeg hadde ikke regnet med det, men det gir selvtillit.

Fra rap til r&b

Han var god på scenen da kompisen Kaveh spilte på Parkteatret, og i februar spiller Arshad på by:Larm. I tillegg slipper sangstrupen en EP i løpet av våren. Det går relativt fort i svingene. Men det virker som om Arshad har kontroll.

Christine forteller at hun ikke kunne logge på sosiale medier uten at noen skrøt av Arshad etter singelslippet i sommer.

– Jeg har fått en del co-signs. Det er fint, men hypen kommer og hypen stikker. Så jeg må levere for å kunne være her, sier r&b-talentet. Jeg skal gjøre meg for å holde det gående, forteller han.

Hør høydepunkter fra sendingen:

For mange er “Definere meg” deres første møte med Arshad Maimouni. Men for en stund siden vant han og artistkollega Kaveh en konkurranse som heter Rapvalg. Da var det ikke silkemyk r&b-vokal som gjaldt, men rapping for 20-åringen.

– Jeg har alltid vært fan av r&b. Jeg har bare trodd at jeg ikke kunne synge. Det er noe jeg har funnet ut av nylig. Jeg skulle egentlig rappe på “Definere meg”, men jeg småsang, og plutselig sa noen “hei, ta og syng istedet”. Det endte med at det smalt.

Sjekk ut Arshad fremføre “Definere meg” hos Christine:

Sjekk ut Arshad covre Cashmere Cats “With Me”: