Christine live: Kindred Fever

Hør rockeduoen spille singelen “Ready To Die” og covre Lordes “Royals” hos Christine.

Kindred Fever fra Haugesund består av Jarle Langåker på gitar og vokal og Linn Sofie Hagen Olsen på trommer og trompet. I januar fikk de sporet “Ready To Die” P3-listet og duoens energiske rock har også blitt anerkjent av Urørtredaksjonen i fjor sommer da de ble kåret til Ukas Urørt.

Sjekk ut Urørtsiden til Kindred Fever | Hør Kindred Fever i Spotify og Wimp

Sammenlignet med store navn

I går tok de turen innom Christine for å fremføre singelen (se øverst) og en coverversjon som gjester gjør når de får spilletid på programmet. Lordes “Royals” ble tolket av i denne omgangen (se nederst).

– Noen skriver til oss og sier at dere er lokale helter i Haugesund? Er dere big i byen? lurer Christine på.

– Hehe. Vi får håpe at de liker oss litt, svarer Jarle muntert.

Kindred Fever. (Foto: Promo, facebook.com/KindredFever)
Kindred Fever. (Foto: Promo, facebook.com/KindredFever)

Tospannet har blitt sammenlignet med flere store navn. P3s musikkredaksjon skriver blant annet “Kindred Fever er Jarle Langåker og Linn Sofie Hagen Olsen, og lager høylytt, energisk rock slik man kjenner det fra f.eks. Johnossi, White Stripes og Jon Spencer Blues Explosion” når de omtaler bandet.

Hør sendingen her

– Eller skal vi få inne en bassist?

– Dere har blitt kalt “vestlandets White Stripes”. Er det noe dere kan kjenne dere igjen i? Besetningsmessig er det jo noen fellestrekk, sier programlederen og refererer til White Stripes’ to medlemmer, Jack og Meg White.

– Jeg hadde sagt akkurat det samme selv om jeg hadde sett et band med en jentetrommis og en gutt som spiller gitar, synger og går med hatt i tillegg. Det er noe vi tenkte på i første bandøvelse – skal vi drite i det eller skal vi få inn en bassist for slippe sammenligningen, forteller Jarle.

– Det er billig å dra på turné når dere er bare to, påpeker Christine.

– Det er akkurat dét, svarer duoen.

Hør Kindred Fevers “Royals”-cover: