Death By Unga Bunga

– Melodien traff meg i hodet som et lyn, og 15 minutter senere var hele låta ferdig, sier vokalist Sebastian Ulstad Olsen om låta “Don’t go looking for my heart”.

Urørt mener:
“Ungfolene fra Moss gir seg garasjerocken i vold. Orgel, gitar, trommer og vokal – her er alt hylende, henslengt og spastisk, upolert, fengende og øltørst!”

MER OM: Death by Unga Bunga på Urørt

Bandet ble dannet da vokalist og gitarist, Sebastian Ulstad Olsen, samlet forskjellige folk han aldri hadde møtt før.

– Vi bestemte oss for å spille punk, og trodde vi var verdens beste band. Nå er besetningen helt forskjellig, vi spiller garagepunk og vi mener at vi er verdens beste band, sier vokalist Olsen.

Et lynnedslag

Dagens line-up består av Sebastian Ulstad Olsen (vokal og gitar), Alte Ombustvedt (gitar og bass), Preben Sælid Andersen (orgel og bass) og Christian Jacobsen (trommer).

Låta ”Don’t go looking for my heart” ble unnfanget som ved et lynnedslag.

– Melodien traff meg i hodet som et lyn, og 15 minutter senere var hele låta ferdig. Teksten handler om noen av bandmedlemmenes eks-kjærester. Vi synes de var litt ugreie, så vi måtte få ut aggresjonen på en eller annen måte.

Bandet har to metoder for å lage låter. Den ene kan vel sies å være hakket mer strukturert enn den andre.

– Enten foregår det som på ”Don’t go looking for my heart”, altså lynnedslag og 15 minutters jobbing. Den andre metoden er å gå fram veldig musikkteoretisk. Finne ut hvilke klanger som passer sammen, og akkordprogresjon.

Lovens lange arm

De beskriver musikkstilen sin som en salig blanding av alskens rariteter. Men en ting vil de ikke ha på seg, nemlig pop-stempelet.

– Vi spiller garasjepunk, psykadelia, freakbeat og doo-wop. Mange mener at vi også har en del popfakter i tillegg til garagesounden vår. Det synes vi ikke noe om, og vi vil snart bevise det motsatte. Vi har noen sjuke låter på gang.

Inspirasjonskildene er flere, men noen av dem kan skimtes mer enn andre.

– 13th Floor Elevators, The Sonics og Velvet Underground er våre viktigste inspirasjonskilder.

De store skandalene har latt vente på seg, men bandet har likevel vært i klammeri med lovens lange arm.

– Politiet måtte bryte inn i en av konsertene våre og avlyse alt. Vi spilte for seint og veldig høyt. Dette ble ikke godt mottatt av naboene. Men før politiet stakk, skrøt de av musikken vår.

Broke as a joke

Death by Unga Bunga har flere planer i nærmeste fremtid.

– Det skjer en del ting for tiden, og vi stiger gradvis på pop-stigen. Det mest interessante er nok nettopp det, men vi har det morsomt hele tiden. Dessuten skal vi også spille en del live i vår/sommer. Og om det dukker opp penger har vi planer om å gå i studio. Men akkurat nå er vi blakke.

– En siste appell til folket?
Vi er gode, flinke, coole og snille. Dette gjør at vi har blitt veldig flinke til å spille musikk. Derfor er vi nå Ukas Urørt. Vi spiller rundt omkring på Østlandet, så vi kommer nok til en by nær deg snart.