Taylor Swift - "Look What You Made Me Do" (låt)
Terningkast 4

Ditt verste mareritt

Oppgjørets time er kommet.

taylor-swift-look-what-you-made-me-do

Forrige uke fikk du kanskje med deg at Taylor Swift slettet alle Instagram-bilder, og postet en video av en slange, etterfulgt av en annonsering av hennes kommende album Reputation.

«Imma let you finish» ble et historisk øyeblikk for mange. Etter hendelsen i 2009 har det ballet på seg, og Kanye Wests Swift-refererende tekstlinje fra «Famous» fikk det til å koke over.  Estetikken i albumcoveret minner noenlunde om et visst Kanye-cover, og «Look What You Made Me Do» ser ut til å være en kommentar til denne endeløse konflikten.

Reputations første singel komplementerer fortsatt en utleverende Taylor Swift, men i motsetning til hennes tidligere materiale, er hun mer hevngjerrig enn før. Lydbildet er Tim Burton-aktig i form av filmatiske strykere og et basstungt bakteppe kombinert med ertende vokaler, idet hun synger «I don’t like your little games, don’t like your tilted stage». Åpenbart refererende til scenografien i Kanyes The Life of Pablo-turné.

For oss tilskuere er det helt fantastisk å bevitne denne krangelen, men det blir akkurat litt too much. Det er for mange elementer og plutselige sjangerskifter trykt inn i tre og et halvt minutt, som nesten føles ut som en evighet.

Som om en ikke satt og måpte over tematikken fra før av, avslutter låta med følgende stikk:

«I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now»
«Why?»
«Oh, ‘cause she’s dead»

Popp popcornet og sett dere til rette. Taylor Swift er tilbake, mer aggressiv enn noensinne.

Marit Johansen