Twin Shadow - Klubben, Øyafestivalen
Terningkast 5

Eksplosiv skyggedans

Twin Shadows første konsert på norsk jord viser seg å bli en av Øyas største overraskelser.

Brooklynbaserte George Lewis Jr., alias Twin Shadow, utmerket seg med albumet Forget på tampen av fjoråret. Lavmælt, vakkert, seigt og nostalgisk; en klangfull hyllest til åttitallspop – av mange kategorisert som chillwave. Med nettopp dét som utgangspunkt var det lett å forvente et livesett bestående utelukkende av Lewis og en laptop. Så feil kan man ta.

Live i Klubben på Øya viser Twin Shadow å være et eksplosivt, utadvendt band med langt høyere tempo i låtene enn hva som er tilfelle på Forget. Foruten Lewis, som trollbinder med sin Morrisey-aktige vokal og bestemte gitar teller bandet bass, synth og trommer – alt traktert på ypperlig vis.

Fra åpningen «Shooting Holes» viser frontfiguren Lewis seg som selvsikker, bestemt og direkte; musikken er hardere og kjappere enn på plate. Publikum danser seg gjennom låter som «Castles In The Snow», «Tyrant Destroyer» og «Slow»; euforien hersker – og utenfor teltet er det lang kø. Hadde Taylor vært mer tro mot uttrykket vi kjenner fra fjorårets album ville konserten blitt fullstendig annerledes; roligere, svalere og med et mer romantisk uttrykk.

Også vokalmessig tar Taylor et langt skritt bort fra Forget. Fra å synge dempet og kontrollert går han til å ta ordentlig i, og ved flere anledninger nærme seg bristepunktet. Som alle uttrykksendingene forøvrig kler dette konserten – og gjør Twin Shadows første opptreden på norsk jord minneverdig.

En av Øya største overraskelser, dette – og en knallsterk femmer.

Trine Aandahl