Costello med rapalbum?

– Det var kjærlighet ved første blikk, sier ?uestlove fra hiphop-gruppen The Roots om samarbeidet med Elvis Costello.

Elvis Costello. (Foto: NTB Scanpix, AP, Evan Agostini)
Elvis Costello. (Foto: NTB Scanpix, AP, Evan Agostini)

Den britiske artisten Elvis Costello har spilt inn et album med den amerikanske rapgruppen The Roots. Overfor Billboard har bandets trommeslager og talsmann ?uestlove bekreftet samarbeidet. Utgivelsen skal etter sigende bli sluppet i løpet av året.

– Det er genialt

– Det var virkelig kjærlighet ved første blikk, sier ?uestlove til Billboard. The Roots møtte Costello via talk show-programmet Late Night With Jimmy Fallon, hvor bandet jobber som husband. Etter å ha støtt på hverandre ved flere anledninger i innspillingslokalene til programmet, var tiden moden for å samarbeide.

Hør The Roots i Spotify| Hør Elvis Costello i Spotify

Den opprinnelige planen var at den folkekjære artisten Costello og The Roots skulle spille inn et par låter. Men fusjoneringen ble såpass vellykket at de fortsatte å lage spor. Nå har de spilt inn omtrent tjue låter, der 12 til 14 spor skal bli plukket ut til en offisiell plate.

– Jeg kan bare si at det er genialt, sier ?uestlove ubeskjedent om materialet.

?uestlove. (Foto: NTB Scanpix, AP, Carlo Allegri)
?uestlove. (Foto: NTB Scanpix, AP, Carlo Allegri)

Jobber med D’Angelo-albumet

The Roots jobber for tiden med deres 13. studioalbum & Then You Shoot Your Cousin, som slippes neste år. Ellers er ?uestlove tungt involvert i det meget etterlengtede oppfølgeralbumet til Voodoo, D’Angelos mesterverk fra 2000. Soulsangeren spilte for øvrig på Sentrum Scene i februar i fjor, etter mer enn ti år ute av rampelyset.

– 99% er av albumet er ferdig. Vi har jobbet beinhardt hele januar for å ferdigstille platen. Han bruker tretten år på å lage et album, men du kommer til å bruke ti år på å fordøye det forestående albumet til D’Angelo, forsikrer primus motor i The Roots.