– En omvendt “fuck the police”-greie

Stavangergruppen Kriminell Kunst har laget en artig video til sommerlige «Måden du ser på meg».

– Vi tenkte å lage en feelgood-video med hvor politiet danser bad-guys i fengsel, sier gruppen til P3.

Selve sporet er P3-listet og musikkprodusentene lar seg begeistre og varsler i samme slengen nynnealarm: “«Måden du ser på meg» er fjærlett disko med snorrette raplinjer er en bevist effektiv oppskrift på #goodtimes”.

– En slags high-five til de kule politifolkene

Izabell-affilierte Kriminell Kunst består av Jenzki, Bvis og Tore Pang. De ønsket å lage en video hvor politiet ikke blir fremstilt slik gruppen ofte opplever dem, men slik de skulle ønske de var.

– Den er en slags omvendt “fuck the police”-greie som er ganske oppbrukt i rap, sier gruppen om videoen som er regissert av Aleksander Tranberg.

– At Kriminell Kunst kicka sånn på idèen er nok våre erfaringer med å treffe både fete og kjipe konstabler. Videoen er en slags high-five til de kule politifolkene. Vi kan jo nevne at vi har en liten kommentar til debatten om å bevæpne politiet på slutten hvor de hylstrer pistolene og heller battler bad-guyen, legger gruppen til.

Kriminell Kunst er aktuell med artig video til "Måden du ser på meg". Skjermdump, YouTube
Kriminell Kunst er aktuell med artig video til “Måden du ser på meg”. Skjermdump, YouTube

Handler om å se på noen på den rette måten

Vi får vite at “Måden du ser på meg” handler om at alle liker oppmerksomhet, ikke bare jenter.

– Faktisk digger vi det så mye at selv om vi hater måten du spiser chips, så lar vi det gli hvis du ser på oss på rette måten. Jeg tror folk som har vært lenge i et forhold kan relatere til det.

Kriminell Kunst har våknet fra dvalen etter flere år og de er glade for at låten får oppmerksomhet. Gruppen forteller at suksessen til rapperen Izabell har åpnet en del dører for andre i Stavanger.

Planen er å er å gjøre ferdig en plate som skal ut til høsten og retrosounden til “Måden du ser på meg” kommer til å prege fullengderen. – Det blir mye cheesy åttitalls-synther og fete samples, meddeler gruppen.