Amanda Delara - Kastellscenen, Slottsfjell
Terningkast 5

Et glimt av fremtiden

Stjerneskudd? Javisst, men sannsynligvis er Amanda Delara mer enn som så.

Er Amanda Delara det neste store Norge har å by på? De sier så. Den iransk-norske 20-åringen har siden hun kom på banen i fjor med «Paper Paper» blitt lagt vel merke til, blant annet ved å inkluderes i Spotifys viral-lister utenfor våre grenser. Tilnavnet «stjerneskudd» har siden da blitt synonymt med Delara.

Klokken passerer 16:30 og ut kommer fiolinist og cellist, som pent åpner showet før Delara kommer ut. Så langt en god start. Hun noterer seg at flere i publikum har (vann)pistoler. – Kan dere ikke ta dem i været? De løftes opp og skyter vann når «Jimmy» begynner. Mikrofonstativet fordufter som gjør Delara mer mobil. Hun synger med selvsikkerhet og viser tæl i opptredenen sin. Den åpne, simple scenen med strykerduoen og kledelig visualitet bak funker godt.

På «Paper Paper» skinner virkelig strykerduoen som holder henne med selskap, akkompagnert av en tegnefilm som viser inhumane forhold i bakgrunnen. Det er tydelig at Delara, med sin blanding av pop, hip-hop og R&B, også har viktigere budskap å formidle enn kjærlighet og personlig trøbbel. Hun viser glimt i øyet på neste låt, og får oss til å gjenta det hun synger – blant annet «tequila», litt i kontrast til forrige poeng.

Amanda Delara på Kastellscenen, Slottsfjell 2017. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Amanda Delara på Kastellscenen, Slottsfjell 2017. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Delara berømmer publikummet sitt først, deretter strykerne som kjører i gang en kort «battle» før de på nydelig vis introduserer «Dirhamz». Behagelig bass får det til å vibrere i brystet mens Delara overbeviser. Showet fortsetter med at hun ber om en frivillig fra publikum. En jente får en gullkrone på hodet; hun skal nå representere oss, fordi det ifølge Delara «er viktig å tro på seg selv og se på seg selv med en krone på hodet». Flere hyler når de skjønner at remixen av Karpe Diems «Gunerius» spilles, med karaokevennlig tekst på skjermen. Et fint øyeblikk.

Bilder av norske fjorder og Midtøsten-krig, politiopptøyer, demonstrasjoner Malala og Edward Snowden preger «New Generation». Midtevis kommer det til å begynne med én danser ut på scenen, som kort tid etterpå blir nesten et dusin med nødbluss og det hele for en dynamisk og engasjerende avslutning. Etter en effektiv, men for kort halvtime er det over. Men i løpet av denne tiden viser Delara både talent, modenhet og scenetekke. Så lenge kortene spilles riktig, er Amanda Delara veldig lovende.

Nicolay Woldsdal