Fans raser mot pop-dobbeltgjengere

Illsinte One Direction-tilhengere kommer med drapstrusler mot det slående like tribute-bandet One and Only Direction.

At noen skor seg på andres suksess er ikke noe nytt. Til og med i musikken er det mange cover- og tribute-band som tjener gode penger på å etterligne, så langt det lar seg gjøre, verdens mest populære band.

Det gjør også gutta i One and Only Direction. De er, som du helt sikkert skjønner, en hyllest til den megapopulære guttegruppen One Direction.

Nå har tribute-bandet, grunnet den utrolige likheten, terget på seg hundretusener av “directioners”, som bruker Twitter for å mobbe og komme med drapstrusler.

Mobber utseende deres

Kort tid etter en artikkel om tribute-bandet gikk viralt på nettet brukte hundretusener av trofaste One Direction-tilhengere Twitter for å, først og fremst, angripe og vise sin avsky mot kopiene.

Over en halv million meldinger med emneknaggen #STOPyouarenot1D ble delt på under et døgn.

De aller fleste meldingene er kritikk av dobbeltgjengernes utseende, kvalme over likhetene og beskjeder som “de er bare billige kopier” – selv om enkelte også uttrykker sin støtte til tribute-bandet.

Les også: One Direction stemples som onde og perverse

Likheten mellom One and Only Direction og originalene kan være slående ved første øyekast, men man trenger ikke å gå etter i sømmene på bildet under for å se at det ikke er snakk om kloner.

(Trykk på bildet for en større versjon)

Tribute-bandet til venstre, og originalene i One Direction til høyre. (Foto: Promo)
Tribute-bandet til venstre, og originalene i One Direction til høyre. (Foto: Promo)

Fått drapstrusler

Richard Dickson (18) har fått mye oppmerksomhet for sin likhet til hjerteknuseren Harry Styles. (Foto: Instagram, 1dtributeband)
Richard Dickson (18) har fått mye oppmerksomhet for sin likhet til hjerteknuseren Harry Styles. (Foto: Instagram, 1dtributeband)

Blant alle Twitter-meldingene finner man også flere dødstrusler mot skottene Liam (18), Richard (18), Charlie (17), David (21) og Ben (25) som utgjør tribute-bandet.

Nå melder Daily Record at bandets manager har kontaktet det skotske politiet, og bedt dem å se på saken.

– Vi har fått dødstrusler fra folk som skriver “begå selvmord”, “drep familien din” og “kutt håndleddene dine”, sier guttenes manager Scott Garvie.

Garvie forteller at kommentarene kom som en overraskelse på bandet, men at de takler det greit.

– Vi forstår at vi bare er et tribute-band. Vi prøver bare å ha det gøy. Guttene er fans av One Direction, og liker musikken deres, sier Garvie og fortsetter:

– Vi vet at de fleste One Direction-fans liker hva de gjør, og vi vet at det bare er et mindretall av fans som ikke forstår konseptet ved tribute-band, og hvordan det er ment som en hyllest av dem og musikken deres.

Tilbyr “meet and greets”

One and Only Direction gjør altså karriere på å etterligne tenåringsidolene i One Direction. Tribute-bandet blir blant annet hyret inn til å spille 1D-hits på hoteller, nattklubber eller private fester.

De tilbyr også “meet and greets”, hvor de treffer fans og tar bilder sammen med dem.

I november slapp One and Only Direction en promoteringsvideo på YouTube – klokt nok med et deaktivert kommentarfelt – med håp om å sikre seg noen nye tilhengere og flere oppdrag.

Etter å ha sett videoen vil nok mange argumentere for at kopiene mangler litt på originalenes stemmer og karisma.

Se One and Only Direction i aksjon her: