Fikk spille med Lissie

16 år gamle Signe Eide var kjempefrustrert over at hun ikke var gammel nok til å se sitt store idol spille konsert i Oslo. Så fikk hun en idé.

På lørdag kveld hadde den amerikanske artisten Lissie konsert på Sentrum Scene. Dette var en konsert 16 år gamle Signe Eide virkelig hadde lyst til å dra på, men aldersgrensen på 18 år gjorde det vanskelig for den unge jenta.

Men hun ga seg ikke så lett.

Signe Eide fikk møte sin store helt. (Foto: Privat)
Signe Eide fikk møte sin store helt. (Foto: Privat)

Spurte på Facebook

16-åringen tok nemlig kontakt med den amerikanske artisten via Facebook, der Lissie, på sin fanside, hadde en spørsmål og svar-runde. Her skrev hun følgende melding:

Jeg synger for deg, du synger for meg? Avtale?

«Lissie, du har konsert i Oslo 9. november, men man må være 18 år for å komme inn. Siden jeg er en 16 år gammel Oslo-jente som skriver, synger og spiller mine egne låter, så er dette den beste løsningen: Hvis jeg får være support for deg, vil vel Sentrum Scene slippe meg inn? Jeg har allerede spilt på flere mindre scener i Oslo, men min store drøm har alltid vært å spille for deg. Jeg synger for deg, du synger for meg? Avtale?”

Raskt svar

Kun åtte minutter senere fikk Oslo-jenta svar fra Lissie. Den amerikanske artisten skrev at dette var noe hun skulle se nærmere på, noe som gledet både Eide og andre Lissie-fans.

Lissie skrev en liten melding på Signe Eides setliste. (Foto: Privat)
Lissie skrev en liten melding på Signe Eides setliste. (Foto: Privat)

Underveis i turneen fikk 16-åringen et endelig svar.

«Kan du spille 15-20 minutter for å sette i gang kvelden?,» skrev den amerikanske artisten til ungjenta.

Eide var ikke vanskelig å be, og spilte fem låter for et stappfullt Sentrum Scene.

– Jeg er veldig takknemlig for å bli tatt så godt i mot, både av Lissie, bandet, Øystein Greni som var med – og ikke minst av publikum som tok så godt vare på meg, fortalte en lykkelig Eide til P3 etter konserten.

Norgesturné

Lissie har den siste tiden vært på en liten norgesturné. Hun har i tillegg til konserten i Oslo spilt konserter i Bodø, Trondheim og Bergen.

Forrige uke stakk den amerikanske artisten innom Christine på P3, og spilte “Sleepwalking” og en coverversjon av Drakes “Hold On We’re Going Home”.

Se Lissies opptreden hos Christine på P3 her.

Signe Eide syntes det var stort å få opptre før sitt store idol. Ekstra motiverende var det å vite at hun stod og så på under opptredenen.

– Selvfølgelig gjør det noe med meg som en ung artist å oppleve at Lissie og bandet selv står som tilskuere bak der mens jeg holder på.

I tillegg til Eide var Robert Post support for Lissie.

Se musikkvideoen til “Sleepwalking” her: