Floral formidlingstrang

Ida Stein finner formen på “Are We Changing” – lekker pop-elektronika med sterk vokal som gjør henne til denne Ukas Urørt.

Urørt mener:

Kølnbaserte Ida Stein introduserer seg som en av de mest lovende artistene innenfor nordisk elektropop med den drivende «Are We Changing». Stratosfæriske synther og himmelsk vokal gjør henne til en av de nye, norske talentene man virkelig skal se opp for.

Profil:Ida Stein på Urørt

Når og hvordan startet du å lage musikk?

– I 2012 møtte jeg musiker, komponist og produsent Lars Sparby. På den tiden var jeg rastløs på musikkfronten og klar for å begynne å finne meg selv som artist. Lars hadde da skrevet og laget en demo av “The Darkest Eyes” som han presenterte for meg. Den catchet meg veldig, og dette ble min første singel. Vi har jobbet sammen på utgivelsene mine etter det, i hans studio i Oslo.

Hvordan vil du selv beskrive det dere lager?

– Hvis jeg skal gå ut fra EPen Changing, så synes jeg vi har klart å formidle noe. Stemninger, følelser, tanker. Det er i grunn det viktigste for meg når jeg lager musikk. Ønsker at folk skal ha noe igjen når de har hørt en låt, og at det treffer en nerve. Det tror jeg vi har fått til. Ellers håper og tror jeg at jeg har en stemme som folk husker, og som har et særpreg.

Hva har vært høydepunktet i karrieren så langt?

– Har møtt så mange flinke folk som har satt spor som mennesker, gitt gode vennskap og musikalsk. Men den opplevelsen jeg aldri kommer til å glemme, er en duett jeg gjorde med Thomas Dybdahl i Grimstad for snart syv års siden. Da var jeg 16 år og sto på scenen med mitt største idol. Det var et stort øyeblikk.

Hvilken låt skulle du ønske du hadde skrevet?

Akkurat nå: “Sleeping Satellite” av Tasmin Archer. Teksten og melodien fascinerer meg.