Fra plate til bok

Slik ville noen av historiens mest kjente album sett ut om de var bøker.

Prince sin Purple Rain ble til en sci-fi-roman av P. Rogers Nelson. Foto: Promo.
Prince sin Purple Rain ble til en sci-fi-roman av P. Rogers Nelson. Foto: Promo.

Designeren Christophe Gowans stilte seg spørsmålet: «Hvordan ville mine favorittalbum sett ut om de var bøker?»

sci-fi-romaner og selvhjelpsbøker

Grafikeren, som holder til i London, bestemte seg for å gjøre noe med akkurat det og har på finurlig vis laget sine bokversjoner av mange kjente album. Etter å ha laget dem som bilder brukte han digitale metoder for å få dem til å se gamle og brukte ut.

– Patti Smith høres akkurat ut som forfatteren av en slik bok

Blant annet gjorde han Prince-klassikeren Purple Rain om til en sci-fi-roman av «P. Rogers Nelson». PJ Harveys Let England Shake har blitt et kompendium med danseinstruksjoner fra 1959, mens Jimi Hendrix Are You Expirienced har fått mer preg av å være en slags selvhjelpsbok.

Christophe Gowans sier at den aller første plata han gjorde om til bokomslag var Red Hot chili Peppers' Blood, Sugar, Sex, Magic. Foto: Promo.
Christophe Gowans sier at den aller første plata han gjorde om til bokomslag var Red Hot chili Peppers’ Blood, Sugar, Sex, Magic. Foto: Promo.

Blood, Sugar, Sex, Magic

Oasis’ (What’s the Story) Morgning Glory har blitt en slags religiøs pamflett gitt ut av the Oasis Brotherhood, Beach Boys’ Pet Sounds er en japansk pekebok for førskolebarn og The Killers’ Hot Fuss er naturlig nok blitt til en krimroman.

Til the Washington Post sier Gowans at det aller første coveret han laget om til bokomslag var Red Hot chili Peppers Blood, Sugar, Sex, Magic, som han i sin fantasiversjon omtaler som «en liten bok med okkulte besvergelser. Ingen av dem fungerer».

Han forteller at favoritten blant hans omgjorte platecover er Patti Smiths Horses, som er blitt til en slags bildebok med hester.

– Den mest latterlig rystende kombinasjonen, men Patti Smith høres akkurat ut som forfatteren av en slik bok, mener Gowans.