Frank Ocean fortsetter

Skriver musikk for Alicia Keys, Beyoncé, Tarantino-film og sitt eget, kommende album.

Han hadde tydeligvis bare en dårlig dag, eller behov for oppmerksomhet og bekreftelse, Frank Ocean, da han for en måned siden varslet at han var ferdig som artist. 

Store navn

I et nytt intervju med GQ avslører nemlig mannen som har gitt ut to av de beste albumene de siste årene at han ikke har noen planer om å gi seg enda. Ocean jobber i studio i New York sammen med Pharrell Williams, og skriver låter både til sitt eget, kommende tredjealbum, og for andre artister.

Både Beyoncé og Alicia Keys står på kundelista – sistnevnte avslørte nettopp at Oceans debutmiksteip Nostalgia, Ultra er et av hennes favorittalbum.

I tillegg skal Ocean ha skrevet en låt til Quentin Tarantinos kommende film Django Unchained, hvor Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson og Jamie Foxx står på rollelista. Filmen har norgespremiere i januar.

Nervøs for innrømmelser

I intervjuet med magasinet forteller 25-åringen også om  kvalene han gjennomgikk i sommer, da han bestemte seg for å fortelle verden om sin første kjærlighet – en mann – gjennom et åpent brev på Tumblr.

– Jeg var redd for karrieren. Vi har mye å gå på når det kommer til å akseptere den slags i det svarte musikkmiljøet. Da jeg vokste opp kunne jeg ikke snu meg og se på noen rundt meg – ikke engang moren min – som aldri hadde sagt noe negativt om homofile. Så jeg bekymret meg selvsagt for hvordan folk i bransjen, som jeg tidligere hadde hørt si homofobe ting,  ville reagere.

– Noen påsto også at jeg diktet opp romansen for å få oppmerksomhet. Som om den beste hypen du kan få i dette miljøet kommer av å si noe sånt.

Han forteller at han gråt den kvelden han postet brevet, men at lettelsen kom fort.

– Det var som om reseptorene i hjernen plutsetlig mottok andre signaler. Jeg hadde ikke vært glad på lenge. Jeg har vært trist igjen i ettertid – men på en helt annen måte. 

– Før jeg postet brevet, virket det jeg skulle si uendelig stort. Men når det er gjort, skjønner hjernen at det ikke var så farlig – “Oi, ingenting skjedde”. Gleden  kom allerede før folk ringte meg og gratulerte eller støttet meg på annet vis. Den kom fra innsiden, sier han.

Lurte Def Jam

Frank Oceans fødenavn er Christopher Breaux – og han omtalte lenge seg selv som Lonny Breaux. Han har holdt på med musikk hele livet, og i 2009 ble han signert til Def Jam. Men plateselskapet ville ikke gi han penger til å lage noe album. Året etter møtte han Tyler, The Creator og resten av gjengen han skulle utgjøre rapkollektivet Odd Future sammen med.

Se: Et slags intervju med Odd Future

 

– Det var en mørk periode i livet mitt. Da jeg var 20-21 år hadde jeg tjent noen hundre tusen på å skrive låter, jeg hadde en fin bil og en leilighet i Beverly Hills – men jeg hadde det ikke bra. Det skyldtes delvis kjærlighetssorg, men også at jeg var lei av å bare surre rundt. Odd Future-gjengen inspirerte meg med sin gjør det selv-mentalitet.

Anmeldelse: Odd Future på Øya (5/6)

Frank Ocean byttet navn, spilte inn Nostalgia, Ultra på egenhånd, og ga det ut gratis via nettet. Def Jam hadde signert en fyr med et annet navn – og da de prøvde å signere Frank Ocean på nytt, var han knallhard.

– Jeg ba dem gi meg en million dollar hvis de ville ha det neste albumet.

Årets album Channel Orange spås å havne på mange årets beste-lister. Les vår anmeldelse  av det her. 

“Pyramids”:

Les intervjuet i sin helhet hos GQ.