Gallows’ norske favoritter

Carnival Kids har oppvarmingsjobber for Gallows og Trash Talk på CVen. Nå er de Ukas Urørt.

– Vi ønsker at musikken vår skal være en interessant blanding av hard musikk og musikk man kan synge med til, noe som forhåpentligvis kommer fram i «Fear Of Nothing». Allikevel vil vi ikke bli satt i sjangeren «melodiøs hardcore», en sjanger vi mener har blitt utvannet de siste årene, sier Carnival Kids, som er Ukas Urørt.

P3 Urørt mener:

Stadionklar punkrock kanalisert i en infernalsk melodisk eksplosjon på under tre minuttter. Carnival Kids er Ukas Urørt. 

Mer om: Carnival Kids

Felles referanser

– Vi møttes på skole i Liverpool, høsten 2010. Vi hadde en gjensidig forkjærlighet for noen band, hovedsaklig At The Drive-In, Converge og Refused. Det var ganske åpenbart at vi alle kom fra samme sted musikalsk, og vi visste vi var inne på noe spennende da vi klarte å mekke sammen noen låter i løpet av første øving, forteller de fire guttene i bandet.

Carnival Kids består av Eric Molumby (25) – vokal, Jethro Fox (23) – gitar og backingvokal, John Stark (23) – bass & backingvokal og Andreas Westhagen (25) – trommer og backingvokal.

Da de begynte å spille sammen prøvde de å finne et lekent bandnavn.

– Vi ville ha et navn som ikke nødvendigvis hørtes ut som det var tilknyttet noen sjanger. Vi er ikke interessert i å bli satt i bås. Det finnes nok av pretensiøse bandnavn der ute, poengterer de.

Foto: Kyrre Larsen Foto: Kyrre Larsen

–  Hva er historien bak låta ”Fear Of Nothing»? Hvordan ble den til? Hva handler teksten om?

– Andreas kom på øving med en idé om at vi burde ha ei låt med en god, gammeldags fast-punk beat. Jethro fikk en idé til et riff, så jobbet vi ut ifra det. Med «Fear Of Nothing» ønsket vi å oppsummere hva bandet står for. Sangen handler om å erkjenne at alle vil dø en dag, og at du derfor bør leve livet ditt på en mest mulig positiv og meningsfull måte.

Bandet forteller at de alltid skriver låtene i fellesskap.

– Vi liker å skrive nye sanger fra bunnen av sammen, selv om vi alltid har et riff, en tekstidé eller en trommebeat som vi går ut ifra.

– Vi er mye mer potente når vi bouncer idéer av hverandre og improviserer deler sammen, enn hvis en av oss skrev ferdig sangene alene.

Se videoen til «Fear Of Nothing»:

Varmet opp for Gallows

Carnival Kids er ikke i tvil om hva som er det beste som har skjedd bandet så langt:

–  Å varme opp for Gallows på The 100 Club i London. Både Converse, som arrangerte, og Gallows tok veldig godt vare på oss.

Det innflytelsesrike hardcore/punk-bandet fra England er ikke de eneste som har trykket Carnival Kids til sine bryst. I sommer venter nok en spennende oppvarmingsjobb.

– 8. juli varmer vi opp for amerikanske Trash Talk på The Underworld i Camden, London, sier de.

De mener det ofte er et mål for ferske, norske band å bli Ukas Urørt.

– Det var det for oss også, så vi synes det er stas.

Halvt britisk

Foto: Derek Bremner Foto: Derek Bremner

Enn så lenge bor bandmedlemmene i to forskjellige land; John og Jethro er engelske og holder fremdeles til i Liverpool, men Eric og Andreas har reist tilbake til Oslo for å jobbe etter endt skolegang.

Lista over felles inspirasjonskilder er lang.

– Million Dead, Refused, At The Drive-In, Converge, Rival Schools, Radiohead, Nine Inch Nails, The Dillinger Escape Plan, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Ghost Of A Thousand, The Blood Brothers, The Chariot, Fugazi, Comeback Kid, JR Ewing, The Bronx, Gaza, The Pixies, Botch, Poison The Well… Lista er lang, de er alle unike innenfor sin sjanger.

De har noen favorittband også på Urørt.

 Storm The Bastille, Deathbed Reunion og IEatHeartAttacks er kule band og koselige folk som fortjener en «shout-out».

Carnival Kids er fremdeles ferske, men har allerede fått oppmerksomhet fra forskjellige hold. 

– Det merkeligste som har skjedd var når en vlogger (person som filmer seg selv på soverommet sitt og legger det ut på Youtube) la ut en film om oss på Youtube. Det var rart, men samtidig veldig smigrende. Introducing… Carnival Kids!

Hva synes du om Carnival Kids? Legg gjerne igjen en kommentar under! 

Hør også intervju med Carnival Kids i Urørt på NRK P3, onsdag klokka 21 – 23.