Han er ny Urørt-programleder

Eirik Høsøien Havelin (22) fra Moss tar over som hovedformidler av ny, norsk musikk denne høsten.

Mens Mari Garås Monsson tar over som pappapermitterte Ruben denne høsten, går Eirik Høsøien Havelin inn rett fra lokalradioen i Moss til å styre over Norges viktigste program for nye, norske artister. Først svarer han på noen spørsmål fra oss.

Hvorfor søkte du jobben i P3 Urørt?

– Jeg har aldri lest en jobbutlysning som har gitt meg større stjerner i øynene. Min største lidenskap er uten tvil musikk, og norsk musikk har alltid betydd ekstra mye for meg. Å få lov til å kombinere det med radio i en jobb er intet mindre enn en drøm.

Hva tror du at du kan tilføre Urørtuniverset?

– Mye glede og godt humør. Jeg ønsker å bidra til at den gode, ujålete kulturen som ligger i Urørt fortsatt vil stå høyt, her skal alle føle seg velkommen og inkludert.

Hvilke ambisjoner har du?

– Hele konseptet har vokst mye med Mari som programleder, og jeg syntes det er utrolig spennende å få jobbe over så mange plattformer. Men til syvende og sist er det en ting som er viktigst, og det er at man finner den gode musikken, og gjør den godt tilgjengelig for folk flest. Så det å finne Norges nye musikkfremtid må være ambisjonen, og sørge for at den når ut til flest mulig.

Vis oss tre låter du har hørt mye på i år?

Communions – Out Of My World

https://www.youtube.com/watch?v=MfCb4AMkLQ0

– Uten tvil sommerens låt for min del. Jeg så dem på Roskilde tidligere i sommer, men det var med hodetelefonene på vandrende over det solfylte festivalområdet at denne låta traff meg sterkest. Både stemning, oppbygging og melodier fra himmelen.

Lars Vaular, OnklP, Vågard & Flex – I Min Leilighet

– Lars Vaulars to EP-slipp i år har vært både mentor, bestevenn og en slags storebror gjennom hele året. Det har også gjort at jeg har dykket tilbake i katalogen i enda større grad, dette er favoritten. Ikke hver dag så dyktige rappere med så forskjellige stiler leverer så bra i en og samme låt.

Bridget St. John – Ask Me No Questions

– Det er noe med vibben folk-musikk fra denne perioden gir meg. Fantastisk vakker låt, fantastisk vakker stemme og et nydelig album. Høsten kommer, og jeg gleder meg.

Eirik hører du på P3 hver mandag og onsdag fra ti til midnatt, og han har sin første sending i kveld, 28. september.