Kygo - Telenor Arena

Hjelp, vi er på hjemmebane!

Konfetti kan ikke redde alle konserter.

Telenor Arena er fullspekket med publikummere som ønsker Kygo velkommen hjem. Etter en lang og svett busstur opp til Fornebu går vi i samlet tropp mot arenaen med feite ullskjerf og inn i det vi tror skal være en tropisk sommerfest.

Tilbake til hjemlandet har Kygo tatt med seg Bonnie McKee, Jason Walker, Justin Jesso, Parson James og Conrad Sewell, alle familiære stemmer fra Kygos diskografi. Allerede fra første låt, «Never Let You Go» er pyroen i fyr og flamme. Pyroen er publikums beste venn gjennom kvelden og kanskje noe av det som hindrer oss i å dra hjem tidligere for å rekke Kveldsnytt. Flammene holder dog ikke på oppmerksomheten særlig lenge, og bidrar heller til å få Telenor Arena til å stinke gammel fis gjennom det nesten to timers lange settet enn å gjøre oss gira.

❤️ Elsker ❤️

Stemningen er lugn, selv om den aldri når toppen. Publikum har det mer gøy med hverandre og sine utdelte glowstick-lignende armbånd enn det vi får oppleve med en tørr Kygo bak keyboardet sitt. Publikum setter til dels pris på armbåndene som lyser i takt med musikken, og når det oppfordres til å holde opp blitsen på mobilen i «ekte» lighter-stil.

Det runger i veggene gjennom «First Time», «Stay» og «Younger» og «Riding Shotgun», sistnevnte med Bonnie McKee på vokal. Ja – sangeren synger surt som pokker, men nå får vi i hvert fall en smakebit på en artist som vet hvordan man får kontakt med publikum, fremfor Kygos lip-syncing de største delene av settet.

💔 Elsker ikke 💔

Det blir vanskelig å skape en god dramaturgi når repertoaret består av låter med identiske oppbygninger. Kygo klarer aldri å løfte stemninga helt. Droppene er overdrevent forutsigbare og gjestevokalistene gjør det ikke særlig bedre når de drukner i dårlig lyd.

Håndverket synes ikke å være tilpasset et konsertpublikum. Foruten en «litt» pimpa intro av «It Ain’t Me», er det lite lek med overgangene og minimale forskjeller fra det som like gjerne kunne vært en streit spilleliste fra mobilen. Ingen scenetilværelse fra Kygo gjør konserten ekstra langdryg, selv hvor mye konfetti og pyro som slenges på mot kveldens avslutningsnummer «Firestone». Kanskje Kygo ikke føler seg hjemme i Norge lenger?

Marit Johansen

 • Nello Negru

  1000 kr kasta bort, SHOW =0 , kunne hørt sangene på Spotify

 • Manusplussus

  Jeg er mest overrasket over at folk er overrasket over musikken til Kygo. Hele karrieren hans er bygget opp på såkalt tropical house – eller klinemusikk som det het i gamle dager.

  Burde være ganske åpenbart at en hel konsert med han er en litt trøtt affære …

 • Elsa S. Burkeland

  Hadde han vært mørkhudet fra Oslo hadde det sikkert vært strålende.

  • Gunnar Bremer

   Jeg skjønner ikke helt denne kommentaren. Dette er vel en anmeldelse av en konsert, på hvilken måte er hudfarge og hjemsted relevant?

  • kristianquart

   Fint om du kan svare Gunnar. Jeg skjønner heller ingenting av denne kommentaren.

 • Anime Assassin

  Jeg synes dette minner mer om ett dårlig essay til en ungdomsskole eksamen enn en konsert anmeldelse.
  Det du skriver er overlig personlig og gir litte plass til hvordan andre folk oppfattet konserten.
  Kygo var fantastisk, jeg ser ikke ditt problem angående at lip-syncing ikke får kontakt med publikum, men det gjør en som synger.
  Kygo er ikke en sanger, men en artist som lager musikk. Han snakket med publikum og han var MED.

  Jeg var der med en veninne av meg og vi synes konserten var definitivt verdt de 1000kr vi la i den. De jeg har pratet med i etterkant av konserten er alle enige om at den var fantastisk.

  Problemet med denne anmeldelsen er at du virker forutbestemt på å ikke like denne typen musikk og konsert. Det finnes ikke en fasit på hvordan noe skal gjøres, men en kan ikke forvente at alle liker alt. Og det var definitivt variasjoner i musikken, det at du ikke hørte den viser vel bare mer til hvor lite din type konsert dette var. Så isteden for å gi den en rævva anmeldelse fordi du ikke fikk det som du ville, så kanskje du skal lære deg å se ting mer objektivt!

  • Morten O

   Er det ikke litt ironisk at du ber anmelderen være mer objektiv, når du selv spruter ut masse subjektive meninger om konserten, og derav mener anmelderen tar feil?

   • Anime Assassin

    Ja det blir kanskje litt fei av meg, men det er ikke jeg som skal være den profesjonelle her? Er det det jeg skriver eller det anmelderen skriver som påvirker?

    Jeg skrev fra mitt og noen venner av meg sitt ståsted fordi vi mente at måten hun skriver på er lite objektiv…
    Jeg har lest flere anmeldelser av kygo konserten og det er mulig å løse det på andre måter.

    Beklager vis dette ble feil fra ditt ståsted.