Hør den nye låta til Gabrielle her

– «5 Fine Frøkner» er ultrafengende og soundtracket til min sommerfest, mener Christine Dancke.

Gabrielle er ute med ny singel - en låt som programleder Christine Dancke elsker. Foto: Promo/Heltorp Photography
Gabrielle er ute med ny singel – en låt som programleder Christine Dancke elsker. Foto: Promo/Heltorp Photography

Det er ikke mange artister som har gjort radiohits av halve debutskiva. Men dét har Gabrielle klart.

Drøyt ett år etter at bergensjenta Gabrielle Leithaug slapp sitt debutalbum Mildt Sagt, med hitene «Ring Meg» og «Bordet», ga hun ut EP-en slash minialbumet Nattergal – Kap 1 i fjor. Og det tok ikke lang tid før den Thomas Eriksen-produserte «Medvind (med vin)» ble lista på P3.

Nå er bergenseren tilbake med ny, fengende sommerlåt – og i dag hadde Christine premiere på den ferske låta «5 Fine Frøkner».

Svette dancemoves og latterkrampe

– «5 Fine Frøkner» går til mine ville venninner gjennom tykt og tynt. Låta ble skrevet i studio på en 90-talls housebeat som tar meg tilbake til en bekymringsløs sfære der penger, Facebook og mannfolk var bagateller som ble visket bort av svette dancemoves og latterkrampe. Befriende, forteller hun til P3.no.

Hør Gabrielles nye singel «5 Fine Frøkner» her:

Gabrielle - 5 Fine Frøkner

Videre forteller hun at hun jobber med en EP som skal slippes til høsten, men før det skal sommeren brukes til å danse, spille, være på festivaler og kjøre bil.

– Akuratt nå prøver jeg bare å velge ut hvilke låter som er rett å ha med. Jeg er opptatt av at folk skal få kremen av kremen, sier hun.

Ultrafengende

Christine Dancke hadde dette å si om låta, etter hun kjørte premiere på den tidligere i dag:

«Jeg vil være en av Gabrielles frøkner og danse oppå et bord på min favorittklubb. «5 Fine Frøkner» er ultrafengende og soundtracket til min sommerfest».

– Hvordan er den perfekte sommerfesten for deg?

– Den er svett og energisk med masse pølse i lompe og leskedrikk. Jeg er også veldig svak for lyslamper i trær, men musikken kommer først, så kan vi ta engangsgrillen og rislampene deretter, sier Gabrielle.

Les flere saker om Gabrielle her.

Se også musikkvideoen til «Sitter her»:

http://youtu.be/d1Ycur76J3k