Hurra for New York!

Norgesaktuelle Hooray For Earth hjelper deg gjennom New Yorks musikkundergrunn.

Med leken støy, krakilsk perkusjon og over-the-top melodiføringer stod Brooklyn-bandet Hooray For Earth for et av fjorårets friskeste (og beste) gjennombruddsalbum, True Loves. På lørdag spiller de for første gang i Norge, på Revolver i Oslo.

I den anledning har vi fått frontmann Noel Heroux til å dele fem av hans største favorittband fra den kolossale New York-undergrunnen – for å hjelpe alle oss som synes det er et kronglete og stadig mer tettvokst landskap å finne frem i.

Musikktips fra Hooray For Earth:

Autre Ne Veut
Første gang jeg hørte Autre Ne Veuts sinnssyke elektroniske brain-fuckpop var i 2010, da Chris Coady, som mikset vår første skive, fortalte meg om denne koko saken han også arbeidet med: Autre Ne Veuts selvtitulerte debutalbum. En ny skive er på vei, og den kommer definitivt til å forvrenge bevisstheten din samtidig som den kommer til å fylle dansegulvet. “Sweetheart” er fra årferske Body EP:

Grooms
Jeg har sett en håndfull Grooms-konserter i New York, og de klarer alltid å minne meg på hvorfor jeg elsker rock. De lager interessante låter med atmosfærer som bærer dem langt lengre enn hva gjelder gjennomsnittlig gitarbasert musikk.

Glass Ghost
Selv om Glass Ghost ikke har vært nevneverdig aktive i løpet av det siste året, så er disse karene verdt å holde et øye med. Jeg falt for dette bandet da vi først begynte å spille i New York for noen år siden, og etter å ha sett dem noen ganger samlet jeg besatt inn all informasjon, videoer og musikk jeg kunne finne. Beskrivelsen “nakne og sydende poplåter for lange søndager innendørs” høres bra ut i mine ører.

Diamond Terrifier
Jeg snublet over Diamond Terrifier ganske nylig. I denne ferske låta (tatt fra den kommende debutskiva Kill The Self That Wants To Kill Yourself) jazzer Sam Hillmer fra Zs på en saksofon og Gud-vet-hva. Jeg har dessverre ikke hatt sjansen til å få med meg noen av konsertene deres ennå, men jeg ser for meg det er en ganske livlig opplevelse.

Zambri
Zambri er to søstre som skriver og spiller inn vakre, støyende og meget minneverdige låter. Jessica Zambri og jeg er kanskje gift, men jeg likte musikken hennes selv før vi begynte å date, så det er ingen inhabilitet å spore her.