Hyller 1D norsk restaurantkjede?

Vi gir deg den (u-)sanne historien bak låttitlene på One Directions kommende plate.

Den 13. november slipper One Direction sitt femte studioalbum, “Made in the A.M.”. Nå har de sluppet låttitlene, og vi har spekulerer vilt og hemningsløst i hva sangene kan handle om.

1. “Hey Angel”

Plata starter friskt med en cover av metallegenden Ronnie James Dios “Hey Angel”. Et overraskende valg fra gutta.

2. “Drag Me Down”

En av to låter som allerede er ute. Her trenger vi altså ikke gjette. Unnskyld, tolke. Jeg mente tolke.

3. “Perfect”

Av mange spekulert i som en låt inspirert av Harry Styles’ eks Taylor Swift. Av ingen spekulert i som en låt inspirert av bysykkelordningen i sveriges nest største by, Göteborg. Begge alternativene er tilsynelatende perfekte, så vi står bare igjen med antakelser frem til albumet kommer ut.

4. “Infinity”

Denne låta er også ute på et internett nær deg. Vi tillater oss å tolke en av tekstlinjene i refrenget som en hyllest til en norsk supergruppe fra 90-tallet. Teksten går slik: Infinity/Infinity/Infinity.
Vi må aldri glemme Infinity.

5. “End Of The Day”

En omskrevet coverversjon av Erik Byes viseklassiker “Hildringstimen”.

6. “If I Could Fly”

I motsetning til en annen superstjerne, R. Kelly, har One Direction akseptert sin tilværelse som vingeløse pattedyr. Heldigvis for alle involverte er det en hel del andre ting som også skiller R.Kelly fra One Direction.

7. “Long Way Down”

Høydeskrekk er en ærlig sak. Gode, men ubekreftede rykter fra ikke-eksisterende kilder sier at gutta var en tur på Prekestolen da de besøkte Norge tidligere i år. Og ja, One Direction. Det er skikkelig langt ned.

8. “Never Enough”

Gruppen har visstnok tjent over 130 millioner dollar det siste året. Med dagens kronekurs kunne de blant annet kjøpt 18271 segwayer, eller 11693013 kilo brunost. Men er det nok? Nei, sier One Direction.

9. “Olivia”

Etter all sannsynlighet en referanse til restaurantkjeden “Olivia”, som blant annet holder til på Aker Brygge i Oslo. Vi vet at Harry Styles festet med Holmenkollen-russen da 1D besøkte Oslo i 2013, så det er nok her han har plukket opp tipset.

10. “What A Feeling”

Når du skjønner at du slipper plate samme dag som Justin Bieber #denfølelsen

11. “Love You, Goodbye”

One Direction. (Foto: NTB Scanpix, AP, Joel Ryan)
Liam Payne. Foto: NTB Scanpix, AP, Joel Ryan

Igjen en referanse til Erik Bye? Liam Payne uttalte som kjent “that was great, I just love you good Bye” etter at noen viste han en utekstet versjon av dokumentaren “Giganten”.

12. “I Want To Write You A Song”

Når du får skrivesperre, skriv om skrivesperren.

13. “History”

Tragedien var et faktum da Zayn Malik tidligere i år meddelte at han skulle forlate One Direction. Men bandet lar seg ikke knekke, og tar et knallhardt oppgjør med det forhenværende medlemmet.

14. “Temporary Fix”

Alt kan fikses med gaffateip, sies det. Men holder det i lengden? En svært underkommunisert problemstilling i populærkulturen generelt, og popmusikken spesielt.

15. “Walking In The Wind”

Vinteren nærmer seg, og det er viktig å kle seg skikkelig. Dekk til hode og hals, og sørg for å ha egnet skotøy tilgjengelig. Men husk også at det er svært viktig å ikke storme inn i stua før du har tatt av deg lua.

16. “Wolves”

Wolverhampton Wanderers Football Club hadde sin storhetstid på 50-tallet. Siden den gang har klubben rotet det hyppig til både på banen og i regnskapsbøkene, og klubben ble solgt for 10 pund i 2007. Men det er som kjent utrolig hva en god supportersang kan gjøre for moralen. Heia Wolves!

17. “A.M.”

One Direction har lenge holdt seg unna politikkens verden. Mye tyder på at det nå endrer seg, i denne hyllesten av hele Tysklands favorittkanslerinne, Angela Merkel.