-
Terningkast

Intens moro

The Dillinger Escape Plan, Oslo Live Festival Hardtslående smartinger uten drahjelp fra dorskt Oslo-publikum. Et av bandene som en stakket stund gjorde tanken på Quarts undergang tidligere i sommer tung å svelge, er denne kvartetten fra Morris Plains, New Jersey. DEP står for en nærmest parodisk sjangerforakt, og gruppens math-/metal-/hardcore-sekk rommer så mange stilistiske buktninger […]

The Dillinger Escape Plan, Oslo Live Festival

terning4.jpg

The Dillinger Escape Plan, Oslo Live Festival. Foto: Marius Asp

Hardtslående smartinger uten drahjelp fra dorskt Oslo-publikum.

Et av bandene som en stakket stund gjorde tanken på Quarts undergang tidligere i sommer tung å svelge, er denne kvartetten fra Morris Plains, New Jersey. DEP står for en nærmest parodisk sjangerforakt, og gruppens math-/metal-/hardcore-sekk rommer så mange stilistiske buktninger – fra jazz via death metal til allsangrefrengrock – at det er umulig å tenke seg at de er i stand til å levere en uinteressant konsert.

Det gjorde de heller ikke under Oslo Live-konserten på Kontraskjæret. Vokalist Greg Puciato, som hele tiden har hatt spøkelset av Mike Patton pustende i nakken, viser at han har solide muskler også i stemmebåndet, og resten av bandet følger etter med et show preget av brutale spilleferdigheter og heseblesende energinivå.

Noe av den livsfarlige dynamikken som løfter suksessalbumet Ire Works – spennet mellom ro og kaos – drukner naturlig nok en smule i konsertsammenheng; dermed er det vanskelig å plukke ut høydepunkter, rent bortsett fra bandets egen innsats. I den andre enden av skalaen befinner publikum seg – brorparten av de oppmøtte på Kontraskjæret så ut til å ha tråkket i superlim, uten evne eller vilje å komme seg løs og bli med på festen.

Marius Asp