Jack White snart albumaktuell

Fortalte nyheten da han chattet med fansen.

Jack White. (Foto: NTB Scanpix, AP, Darren Calabrese)
Jack White. (Foto: NTB Scanpix, AP, Darren Calabrese)

38-åringen fra Detroit begeistret mange med soloalbumet Blunderbuss som ble sluppet i 2012. Platen ble blant annet Grammy-nominert til årets album.

P3s anmelder landet på terningkast fem og skrev den varierte fullengderens “raffinement og råskap får blomstre side om side”.

Les anmeldelsen: Tretten nyanser av White (5/6)

Kan minne om Blunderbuss

Nå kan fansen glede seg til oppfølgeren. Forleden chattet White, hvis ekte navn er John Anthony Gillis, med musikkfans via nettsiden til multi-instrumentalistens plateselskap, Third Man Records. Det var da nyheten om et forestående album ble “annonsert”.

– Jeg produserer og ferdigstiller to album denne måneden. Et av albumene er min egen, skrev han.

White har tidligere fortalt til Rolling Stone at han har spilt inn nytt materiale. Han nevnte at han har skrevet opptil 25 nye sanger og understrekte i samme slengen at det nye albumet kan minne om hans første soloalbum.

– Sporene er definitivt ikke basert kun på en sound. Som man hører på Blunderbuss – det er flere forskjellige typer låter der. Jeg bestemmer meg ikke for en spesifikk stil for så skrive en låt. Jeg skriver ned hva enn som faller meg inn.

Flere baller i lufta, som vanlig

Den produktive artisten er kjent for å ha mange baller i lufta samtidig. Billboard skriver at supergruppen The Dead Weather, bestående av White, Alison Mosshart, Dean Fertita og Jack Lawrence, er i gang med å slippe gjengens tredje album neste år.

Jack White har hatt kommersiell suksess med The White Stripes, The Raconteurs og The Dead Weather. White har også jobbet store navn som Alica Keys og Dangermouse, i tillegg til å ha produsert mange album.

Sjekk ut utvalgte musikkvideoer med Jack White:

The White Stripes – “Seven Nation Army”

The Raconteurs – “Salute Your Solution”

The Dead Weather – “Die By The Drop”

Jack White – “Sixteen Saltines”