Jakter på lidenskap

Tromsørockerne i Cazadores er Ukas Urørt.

– Låta handler om å drømme seg tilbake til et forhold man hadde for lenge siden, et forhold med lidenskap, forelskelse og glede som av ukjent grunn ikke hadde en fremtid, forklarer Lasse Lauritz Pettersen i Cazadores om «Islands», som bandet er Ukas Urørt med.

P3 Urørt mener

«Islands» er en henrivende og grandios rockelåt med et melodisk, kjølig uttrykk og tydelig hitpotensiale. Den allsangvennlige låta bæres fram av en sterk vokal, og Cazadores er et tromsøband på internasjonalt nivå.

Mer om: Cazadores på Urørt

Jegere

Cazadores betyr jegere på spansk.

– Navnet ble foreslått av Asgil som tidligere spilte bass i bandet, etter at han hadde kommet over navnet i en bok. Vi synes navnet låt fint og hadde kul betydning, sier bandet.

Blant bra bytter så langt nevner de nordnorske jegerne konsert på Liverpool Sound City-festivalen i fjor og releasekonserten av deres første EP Lightyears på Driv i Tromsø i januar i år.

Nylig ble de invitert tilbake til Sound City, og har release av Islands EP rett rundt hjørnet. I tillegg er de stolte av å bli Ukas Urørt.

– Vi håper det kan bidra til at flere får øynene opp for Cazadores!

Hør intervjuet fra P3 Urørt her:

Bandet består av fem unge menn fra Tromsø:

Ariel Joshua (31) – gitar, Lasse Lauritz Pettersen (29) – gitar og vokal, Mats Devik (32) – vokal, Ottar Tøllefsen (26) – trommer og piano og Aleksander Johannessen (27) på bass.

– Vi har kjent hverandre i over ti år og alle i bandet har spilt sammen tidligere i forskjellige bandkonstellasjoner. I løpet av denne tida har flere av Cazadores-medlemmene bodd i forskjellige byer i inn- og utland. Cazadores ble til sommeren 2010 da alle endelig var samlet i Tromsø igjen.

Cazadores har ennå ikke opplevd noen store skandaler på bandnivå, men forteller gjerne små, skandaløse historier om hverandre:

– I fjor sommer sovnet Ottar stående under en Chemical Brothers-konsert. At det går an å sovne stående under en Chemical Brothers-konsert er ganske merkelig. En skandale i seg selv.

Eget uttrykk

Da gutta igjen var samlet i hjembyen, ble de raskt enige om å begynne å jamme sammen. Etter kort tid hadde de skrevet en håndfull låter og begynt å finne et sound de ville jobbe videre med.

– Vi har alle spilt i band med en del forskjellige stilarter, men i Cazadores har vi funnet et sound vi føler er vår egen. Musikken vår er stemningsfull, melodisk og fengende, forteller vokalisten.

Mer: Se musikkvideo til låta «Lightyears»:

Cazadores «Lightyears» from Badlands TV on Vimeo.

Lista over inspirasjonskilder er lang.

– Av gamle helter finner vi Jimi Hendrix, The Cure, Depeche Mode, David Bowie, Smashing Pumpkins og Jane’s Addiction. Nyere band vi liker er The Killers, The Strokes, Kings Of Leon og The Maccabees. Vi blir inspirert av band med gode låter, fine melodier, bra tekster og særegen sound.

I tillegg har de et par favoritter på Urørt.

– Vår favoritt på Urørt er Peter Estdahl, en veldig talentfull musiker og en fin fyr. Han er med på både Lightyears og Islands, hvor han har bidratt med piano og koring. Har også stor sans for While You Slept, som vi skal spille konserter sammen med på Fru Lundgreen i Trondheim den 26. april og Gamla i Oslo den 28. april og Rådstua Teaterhus i Tromsø den 16. mai.

Les: Episk Englesang – Peter Estdahl er Ukas Urørt.

Vin, mat og stearinlys

Cazadores jobber fram de fleste av låtene sine i fellesskap.

– Vi bruker mye tid på jamming og improvisering, noe som resulterer i mange skisser og låtidéer. De idéene vi synes er spesielt bra jobber vi videre med, og når vi har en låt ferdig arrangert skriver vi tekst til denne. Teksten tar oftest utgangspunkt i ord og strofer som har blitt improvisert fram på øving, og skrives ferdig over etpar flasker vin og en haug med stearinlys. Det var nettopp slik «Islands» ble til.

Cazadores er opptatt av å skrive gode tekster (Foto: Carl Critical)

Når tromsøbandet ikke jobber med musikken, dyrker de en annen felles lidenskap:

– Det går mye i mat. Lasse er veldig flink til å lage mat. Mats er også flink til å lage mat, men i motsetning til Lasse får Mats betalt for å lage mat. Ariel rakker gjerne ned på maten til Mats. Ottar spiser det han får men er spesielt happy om han får wienerpølser. Aleksander er i tillegg glad i god drikke.

Fremover kommer det til å gå med mye tid på musikken:

– Vi har ganske mye på timeplanen framover. Først har vi innspilling av musikkvideo i Barentsburg på Svalbard, så er det utgivelse av vår andre EP, «Islands», som følges opp av konserter i Trondheim, Oslo, Tromsø og England. I juni går vi i studio for å begynne innspillingen av vår første fullengder som etter planen skal ut i november. I tillegg skal vi gjøre endel festivaljobber i sommer, noe vi gleder oss veldig til.

Cazadores håper flest mulig tar turen for å se dem spille:

– Hvis vi får komme med en appell, må det være å oppfordre folk til å komme på konsert med Cazadores. Vi skal sørge for en bra musikalsk opplevelse!

Urørt 18. april


Hør sendingen med Cazadores her. I tillegg til intervjuet med Ukas Urørt avslører vi juryen i Egnerkonkurransen og tar en prat med barnebarnet til Thorbjørn Egner, Harald Olderheim. Redaksjonen anbefaler Misha (Non Penguin) og We Had You At Hello. Programleder er Mari Garås Monsson. | Last ned sendingen

Hva synes du om Cazadores? Legg gjerne igjen en kommentar under.