– Jeg angrer ingenting

Årets keynote på musikkfestivalen under South By South West ble holdt av Snoop Dogg.

Vanligvis får vi høre noen juicy historier og anekdoter i disse talene. Tidligere talere, som Dave Grohl og Bruce Springsteen, har benyttet anledningen til å snakke om saker de brenner for. Snoop valgte å la seg bli intervjuet av sin egen manager, Ted Chung.

– Rapping har alltid vært lett for meg

Snoop fortalte om oppveksten i Long Beach, California, med gjenger, fengsling for kokain, men også musikalsk påvirkning fra bestemora. Hun spilte Marvin Gaye, Stevie Wonder, Smokey Robinson for ham og Snoop begynte å rappe i 10-årsalderen.

– Rapping har alltid vært lett for meg. De første årene skrev jeg sjelden ned teksten, jeg begynte tidlig å freestyle.

Med stjernestatusen har egoet til Snoop Dogg økt til store dimensjoner. Chung spurte hvordan han klarer å følge med og utvikle seg etter så mange år:

– I keep my ears to the ground and my feet on the ground. I always listen to what’s happening around, and people respect me. «There comes Uncle Snoop». I am good at solving problems, I am the answer to what you need.

Videoen til «Peaches N Cream» ble vist, og han snakket om samarbeidet med Pharrell Williams og den nye plata, Bush.

Men den morsomste historien var om Snoop og Willie Nelson.

Snoop Dogg med manager Ted Chung under årets keynote på SXSW. Foto: Per Ole Hagen, NRK P3
Snoop Dogg med manager Ted Chung under årets keynote på SXSW. Foto: Per Ole Hagen, NRK P3

– Det har vært moro hele veien

– Hvorfor skulle ikke Willie Nelson og jeg ha noe felles? Vi liker begge hunder, vi liker musikk, and we both like grass. Jeg er en stor fan av Willie, og det viste seg at han også var fan av meg.

Snoop har aldri lagt skjul på at han røyker marihuana. I 2002 ble han nektet adgang til Norge i to år for besittelse av marijuana, og han har vært nektet adgang til Australia og England.

Det siste er tydelig på videoer fra samarbeidet mellom Snoop og Nelson på låten «My Medicine». Willie skulle ha en konsert i Amsterdam, og Snoop inviterte seg med. Mens de var der satt de på rommet til Willie, spilte domino og røykte. Snoop har tidligere sagt at Nelson er den eneste som har «out-smoked him».

En av Snoop satsinger er Snoop Youth Football League, som han har startet som et prosjekt for ungdom i Los Angeles. Han er også trener for fotballaget til sønnen Cordell. Det han er mest stolt av i livet er da Cordell fikk stipend til college. Han blir den første i familien som kommer til å ta collegeutdanning.

På spørsmål om han ville ha gjort noe annerledes om han hadde vært 18 igjen, svarte han:

– Jeg angrer ingenting. Jeg vil aldri si: Gå tilbake og stryk det. Det har vært moro hele veien.